Semt pazarında "Cam Yeniden Cam” standı kuruldu

Şişecam Topluluğu ile Tepebaşı Belediyesi, cam geri dönüşümünde farkındalığı artırmak amacıyla bir işbirliğine imza attı.Türkiye’nin en kapsamlı sürdürülebilirlik ve sosyal sorumluluk projelerinden biri olan “Cam Yeniden Cam”...

Google Haberlere Abone ol
Semt pazarında "Cam Yeniden Cam” standı kuruldu

Şişecam Topluluğu ile Tepebaşı Belediyesi, cam geri dönüşümünde farkındalığı artırmak amacıyla bir işbirliğine imza attı.

Türkiye’nin en kapsamlı sürdürülebilirlik ve sosyal sorumluluk projelerinden biri olan “Cam Yeniden Cam” projesi kapsamında, Bağlar semt pazarında gerçekleştirilen etkinlikle camın geri dönüşüm sürecine ve geri dönüşümün önemine dikkat çekildi. Şişecam topluluğu Türkiye’nin en kapsamlı sürdürülebilirlik ve sosyal sorumluluk projelerinden biri olan “Cam Yeniden Cam” kapsamında, Eskişehir Tepebaşı Belediyesi işbirliğiyle 6 Kasım Pazartesi günü Eskişehir Bağlar semt pazarında “Cam Geri Dönüşümü Pazar Aktivitesi” gerçekleştirdi.

Kurulan “Cam Yeniden Cam” standına gelen ziyaretçilere pazar filesi, temiz hava etiketli flakon şişeler hediye edilerek camın geri dönüşüm süreci hakkında bilgi aktarıldı. Ayrıca etkinlik süresince 3 bin 200 şişe içecek ikramında bulunulan ziyaretçilere ikram edilen içeceklerin cam şişeleri stantta bulunan cam kırıcıyla cam kırığına dönüştürdü. 520 kilo cam kırığının elde edildiği pazar aktivitesinde en sağlıklı ve en çevreci ambalaj malzemesi olan camın geri dönüşümünün önemine dikkat çekildi. Öte yandan Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç da etkinliğe katılarak vatandaşlar ve pazarcı esnafı ile geri dönüşüm üzerine sohbet ederek bu konuda hayata geçirilen faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Yorumlar