Bugün 24 Mayıs 2012 Perşembe
  • İstanbul21 °C
  • Ankara18 °C
  • İzmir22 °C
  • Erzurum17 °C
  • Konya18 °C
  • IMKB
    55.755
    %0.04
  • Altın
    620,62
    %0.78
  • Dolar
    1,8435
    %-0.65
  • Euro
    2,3205
    %-0.62
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İlaçta yeni kriz!
25 Ocak 2012 Çarşamba 13:33

İlaçta yeni kriz!

Eczacılar ile SGK uzlaşmaya varamadı! Yeni kriz kapıda...

Türk Eczacıları Birliği ile SGK arasında yapılan üç yıllık protokol 31 Ocak 2012 tarihinde sona erecek ancak taraflar yeni protokol için uzlaşamadı. 1 Şubat’tan itibaren ilaç sıkıntısı yaşanabilir.

24 bin eczacıyı temsil eden Türk Eczacıları Birliği (TEB) ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) arasındaki görüşmelerde yeni ilaç alım protokolü üzerinde uzlaşma sağlanamadı.

Eczacılar görüşmelerin tıkanması nedeniyle sokağa çıkmaya hazırlanıyor.


İstanbul Eczacı Odası'nın çağrısıyla 29 Ocak Pazar günü Kadıköy'de miting yapılacak.


ECZACILAR NE İSTİYOR?
İstanbul Eczacı Odası’ndan yapılan açıklamada, yaşanan sıkıntılara dikkat çekilerek, küçük ve orta ölçekli eczanelerde gelir/gider dengesizliğinin arttırıldığı ve bunun iflas sürecini hızlandırıldığı belirtildi.


Eczacıların talepleri sıralanan açıklamada, Eczacı kârlılığı; ticari iskontonun kalkışı, fiyat düşüşü ve kamu kurum iskontosu artışı gibi nedenlerle uğradığımız zararı karşılayacak oranda arttırılmalıdır. Reçete/kutu başına, kademeli bir meslek hakkı uygulanmalıdır. Eczacı kârlılığını düşüren mevcut kamu fiyatlandırma sistemi değişmeli, sanayinin indirimleri, eczane üzerinden değil, doğrudan kamuya aktaracağı şeffaf bir geri ödeme yöntemi uygulanmalıdır. İlaç sanayinin, krizin faturasını eczacıya yükleyerek ticari iskontoları yok etmesi asla kabul edilemez. Yaratılan fiili duruma son verilmeli, ticari iskontolar yeniden düzenlenmelidir. 6197 sayılı yasa taslağı, eczacı meslek örgütlerinin talepleri doğrultusunda düzenlenerek bir an önce yasalaşmalıdır denildi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİĞİ HABERLER
  • Erdoğan'ın oğlu Burak neden askere gitmiyor?
  • AK Parti'yi sarsacak iddia!
  • İsrail'den şok teklif!
  • Vergi borcu olanlara ikinci şans
  • FLAŞ Komşu'ya vizesiz seyahat
ANKET
Haber Sitemizin Yeni Tasarımını Beğendiniz mi?
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Son Haberler | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 658 88 11 / Faks : | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA