Bugün 24 Mayıs 2012 Perşembe
  • İstanbul21 °C
  • Ankara18 °C
  • İzmir22 °C
  • Erzurum17 °C
  • Konya18 °C
  • IMKB
    55.755
    %0.04
  • Altın
    620,62
    %0.78
  • Dolar
    1,8435
    %-0.65
  • Euro
    2,3205
    %-0.62
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İlaç krizinde son durum
01 Şubat 2012 Çarşamba 14:17

İlaç krizinde son durum

Günlerdir tartışma konusu olan ilaç krizi sonunda aşıldı...

Sosyal Güvenlik Kurumu'yla eczacılar anlaşmaya vardı. Geliri 600 bin TL'ye kadar olan eczanelerin iskonto oranı sıfırlandı. Eczanelere reçete başına 25 kuruş ödenecek

Sosyal Güvenlik Kurumu'yla eczacılar anlaşmaya vardı. Çalışma Bakanı Faruk Çelik, eczacılarla yapılan toplantı sonrası anlaşmaya ilişkin bilgi verdi. 

Çelik şunları söyledi: "Yıllık hasılatı 0-600 bin TL olan eczanelerin iskonto oranları sıfır, 600-900 bin TL olan eczanecelerin iskonto oranı yüzde 1, 900 bin-1 milyon 500 bin TL olan eczanelerin yüzde 2.5, 1.5 milyon TL üzerinde olan eczanelerin iskonto oranı yüzde 3 olarak belirlendi. Eczanelere reçete başına 25 kuruş ödeme yapılacak.

SGK'yla 2 bin eczanenin sözleşmelerinin feshi durduruldu. Fesih işlemleri zorlaştırılmış, fesih süresi 2 yıldan 1 yıla indirildi. Fesih öncesi uyarı şartı getirildi. İlk kez SGK'da İtiraz İnceleme Üst Komisyonu kurularak mutabakat sağlanamayan reçetelerin komisyonda görüşülmesi sağlanacak."

Eczacılarla SGK arasındaki eski protokol bugün sona ermişti. Yeni protokol üzerindeki görüşmeler tıkanmıştı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİĞİ HABERLER
  • Erdoğan'ın oğlu Burak neden askere gitmiyor?
  • AK Parti'yi sarsacak iddia!
  • İsrail'den şok teklif!
  • Vergi borcu olanlara ikinci şans
  • FLAŞ Komşu'ya vizesiz seyahat
ANKET
Haber Sitemizin Yeni Tasarımını Beğendiniz mi?
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Son Haberler | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 658 88 11 / Faks : | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA