1 Kasım Çorlu, Saray ve Ergene ilçelerinin kurtuluş gününü

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 1 Kasım Çorlu, Saray ve Ergene ilçelerinin Kurtuluş günü nedeniyle kutlama mesaj yayınladı.Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak yayınladığı mesajında, “Yürekleri...

Google Haberlere Abone ol
1 Kasım Çorlu, Saray ve Ergene ilçelerinin kurtuluş gününü

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 1 Kasım Çorlu, Saray ve Ergene ilçelerinin Kurtuluş günü nedeniyle kutlama mesaj yayınladı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak yayınladığı mesajında, “Yürekleri Atatürk sevgisiyle çarpan, Cumhuriyet sevdalısı yurttaşlarımızın yaşadığı Tekirdağ ilimizin Çorlu, Ergene ve Saray ilçelerinin kurtuluşunun 95’inci yıl dönümünü kutluyoruz. 1. Dünya Savaşı’nda Osmanlı İmparatorluğu’nun yenik düşmesi sonucunda ilimiz Yunan işgaline uğramıştır. Ancak özgürlük ve bağımsızlığından tarih boyunca ödün vermeyen milletimiz, Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün etrafında kenetlenmiş ve Milli Mücadeleye katılmıştır. Atalarımız, “Biz Türkler, tarih boyunca hürriyet ve istiklal timsali olmuş bir milletiz” diyen Atatürk’ün önderliğinde, yurdumuzda düşman işgaline son verme idealinde birleşmiştir. Ulusumuzun özgürlüğü, ülkemizin bağımsızlığı İnönü’de, Sakarya’da ve Dumlupınar’da canlarını bu güzel vatan uğrunda feda eden atalarımızın kahramanlıkları sayesinde kazanılmıştır. Bizler bugün mutlu, huzurlu ve onurlu bir şekilde yaşıyorsak, bunu Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına borçluyuz. Aynı acıların bir daha yaşanmaması için Ata’mızın bize armağan ettiği bu güzel vatana sahip çıkmalı, bağımsızlığımıza kast eden güçlere karşı her zaman birlik ve beraberlik içerisinde mücadele etmeliyiz. Bu düşüncelerle Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, bu güzel toprakları canlarını feda ederek vatan haline getiren kahraman şehitlerimizi saygıyla anıyor ve 1 Kasım Kurtuluş Bayramımızı kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Yorumlar