EBRD Türkiye’nin yeni Direktörü Tuerkner’den “kararlılık” mesajı

- Avrupa İmar ve Kalkınma Kalkınma Bankası Türkiye Direktörü Tuerkner: - "Türkiye EBRD operasyonları açısından son derece önemli bir rol oynuyor" -"Bankanın ülkedeki son derece muhteşem geçmişini devam ettirmek konusunda kararlıyım"

Google Haberlere Abone ol
EBRD Türkiye’nin yeni Direktörü Tuerkner’den “kararlılık” mesajı

LONDRA (AA) - Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın (EBRD) yeni Türkiye Direktörü Arvid Tuerkner görevine başladı.

Bankadan yapılan açılamada yeni Türkiye Direktörü Arvid Tuerkner’in bugün itibarıyla görevine başladığı bildirildi.

Açıklamada, Tuerkner’in “Bu yeni görevi üstlenmekten büyük bir onur duyuyorum. Türkiye EBRD operasyonları açısından son derece önemli bir rol oynuyor. Türkiye EBRD’nin finansmanı için en önemli destinasyon şu anda. Bankanın ülkedeki son derece muhteşem geçmişini devam ettirmek konusunda kararlıyım.” şeklindeki ifadelerine de yer verildi.

Açıklamada Tuerkner’in daha önce bankada Kurumsal Krediler Direktörü ve bankanın Rusya’daki operasyonları sorumlusu olarak görev yaptığı belirtildi. Açıklamada Tuerkner’in Alman yatırım bankası DEG’den 2009'un haziran ayında EBRD’ye katıldığı hatırlatılırken Türkiye’de sürdürülebilir enerji yatırımlarını artırmaya yönelik politikaların geliştirilmesi,özel sektörün rekabet gücünün yükseltilmesi ve sermaye piyasaları derinliğinin artırılması gibi alanlara odaklanacağı vurgulandı.

Açıklamada ayrıca EBRD’nin şu ana kadar Türkiye’ye toplamda 9,5 milyar avroluk yatırım yaptığı, 2017 yılında ise toplam 1 milyar avro değerindeki 30 projeye katkı verdiğinin altı çizildi.

EBRD yatırımlarının bu yılın sonunda yıllık 1,5 milyar avroyu geçmesi bekleniyor.

Uzun yıllardır Türkiye Direktörü olarak görev yapan Jean-Patrick Marquet’in ise Londra’daki yönetim merkezinde bankanın Altyapı Yatırımları Direktörü olarak görevini sürdüreceği belirtildi.


Yorumlar