Beckman Coulter Diagnostics yeni yöntemi için CE işareti aldı

Beckman Coulter Diagnostics, yüksek hassasiyetli Access hsTnl yöntemi için CE işaretini aldı. Yeni yöntem, hastanelerin kardiyak hasta yönetimi verimliliğini geliştirmelerine olanak tanıdığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol
Beckman Coulter Diagnostics yeni yöntemi için CE işareti aldı

Beckman Coulter Diagnostics, yüksek hassasiyetli Access hsTnl yöntemi için CE işaretini aldı. Yeni yöntem, hastanelerin kardiyak hasta yönetimi verimliliğini geliştirmelerine olanak tanıdığı belirtildi.

Beckman Coulter Diagnostics, göğüs ağrısı veya diğer iskemik semptomlar yaşayan hastalar için miyokard enfraktüsü tanısında kullanılan yüksek hassasiyetli troponin (hsTnl) yönteminin CE onayı aldığını duyurdu.

Beckman Coulter Diagnostics Başkan Yardımcısı Dr. Michael Samoszuk konu ile ilgili değerlendirmesinde: "Yeni yüksek hassasiyetli yöntem, çok düşük troponin seviyelerinde çok daha yüksek hassasiyet sağlamaktadır. Bu sayede klinik görevlileri, göğüs ağrısı nedeniyle acil müdahaleye ihtiyaç duyan hastaların test sonuçlarını daha büyük güven aralığıyla yorumlayabilmektedir. Beckman Coulter Diagnostics, klinik ortaklarının sürekli gelişime odaklanmasına yardımcı olmaktadır. Yeni yüksek kalitedeki hsTnl yöntemi, hastanelerin hızlandırılmış protokoller geliştirmesini sağlayarak şüpheli miyokard enfraktüsü olan hastaların erken taburcu edilmesine olanak tanımaktadır" dedi.

Brisbane, Avustralya’da Acil Servis Hekimi ve Aspect ve Adapt Baş Araştırmacısı Louise Cullen ise şu ifadeleri kullandı: "Troponin tespitine yönelik geliştirilmiş hassasiyete sahip yöntemler, klinik görevlilerinin hasta bakımını iyileştirmesine olanak tanımaktadır. Acil biriminde bu tür yöntemler, kalp krizi riskine sahip hastaların güvenli, problemsiz değerlendirmesini sağlamaktadır. Yeni Beckman Coulter hsTnl yöntemi gibi yüksek hassasiyetli yöntemler kullanılarak acil hastaların yönetim verimliliğinin geliştirilmesi mümkündür. Access hsTnI yöntemi, mükemmel yalın hassasiyete sahip olup sadece çok düşük seviyelerdeki kardiyak troponin I (cTnl) ölçümü yapmakla kalmayıp aynı zamanda cTnl seviyelerinde zamanla oluşan küçük farklılıkları da tespit edebilmektedir. Standart troponin yöntemleriyle kıyaslandığında yüksek hassasiyetli yöntemler, yüzde 99 üst referans limitte (URL) ve altında gelişmiş hassasiyet sağlayabilmekte, troponin değerlerinin seri ölçümleri arasındaki küçük farklılıkları daha iyi ayırt edebilmektedir. Yüzde 99 URL seviyesinin daha hassas belirlenmesi, erkek ve kadınlardaki belirgin referans aralıkların raporlanmasını da sağlamaktadır. Çoklu çalışmalar, yüksek hassasiyetli yöntemlerin cTnl salımını daha erken tespit ettiği, miyokard enfraktüs tanılama hassasiyetini arttırdığı tespit edilmiştir. Bu sayede doktorlar, tedavi esnasında miyokard enfraktüsünü daha erken dahil edebilmekte veya hariç tutabilmektedir" şeklinde konuştu.

Yorumlar