Beyşehir sıvılaştırılmış doğalgaz kullanan ilk ilçe oldu

Konya’nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, Türkiye’de sıvılaştırılmış doğalgazı kullanan ilk ilçenin Beyşehir olduğunu belirterek, “Beyşehir’e bugün itibariyle ilk doğalgaz verilmeye başlandı” dedi.Başkan Özaltun,...

Google Haberlere Abone ol
Beyşehir sıvılaştırılmış doğalgaz kullanan ilk ilçe oldu

Konya’nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, Türkiye’de sıvılaştırılmış doğalgazı kullanan ilk ilçenin Beyşehir olduğunu belirterek, “Beyşehir’e bugün itibariyle ilk doğalgaz verilmeye başlandı” dedi.

Başkan Özaltun, Beyşehir Belediyesinin Kasım ayı meclis toplantısında yaptığı konuşmada, Beyşehir’e kazandırılan doğalgaz yatırımına değindi. Meclis üyelerini doğalgaz çalışmalarıyla ilgili olarak bilgilendiren Özaltun, “Bugün sizlere bir müjdeyi paylaşmak istiyorum. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Berat Albayrak tarafından bu yılsonunda doğalgazla tanışacağı müjdesi verilen Beyşehir ilçemiz, Türkiye genelinde sıvılaştırılmış doğalgaz verilecek 5 ilçe arasında yer alıyordu. Türkiye’nin bir incisi olan güzel ilçemizdeki abonelerin adreslerine, yürütülen çalışmaların tamamlanmasının ardından ilk sıvılaştırılmış doğalgaz bugünden itibaren pompalanmaya başlandı. Bu doğalgaz gerek ısınmada, gerekse mutfakta ve banyoda kullanılabilecek. İlçemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Türkiye’de bu sistemin ilk uygulandığı ilçenin pilot ilçe seçilen Beyşehir olduğunu ifade eden Özaltun, sıvılaştırılmış doğalgaz uygulamasında abonelere ilk gazın verilmeye başlanmasının ardından özellikle Yeni Mahallede altyapı çalışmalarının tamamlandığı bölgede ikamet eden vatandaşların abonelikte acele ederek başvurularını yapmalarını istediklerini de vurguladı. Başkan Özaltun, “Çünkü doğalgazın ilçemize getirilmesi ile ilgili hep beraber çok çaba sarf ettik. Bu yoğun çabamıza herkes çok yakından şahit oldu. Şehrimizin doğalgaza ne kadar ihtiyacı olduğunu, ne kadar çok bu konuda talebin olduğunu gerek AK Parti Konya Milletvekilimiz Mehmet Babaoğlu, gerekse ilçe teşkilatımızla birlikte bakanlık düzeyinde yaptığımız girişimlerde dile getirdik. Dolayısıyla abone sayımızı artırırsak, BOTAŞ tarafından şehrimize getirilecek olan ana hattın da hızlandırılmasını bu münasebetle sağlamış oluruz diye düşünüyoruz” diye konuştu.

"Bölgeye kurulan tank 53 ton civarında kapasiteye sahip"

Sıvılaştırılmış doğalgaz konusunda Beyşehir Yeni Mahallede kurulan tankın 53 ton civarında bir kapasiteye sahip olduğunu kaydeden Özaltun, bunun da bin 500-2 bin aboneye yetecek düzeyde gaz anlamına geldiğini söyledi. Bir yandan bu abone sayısı yakalanmaya çalışılırken, diğer yandan da BOTAŞ’ın Beyşehir’e doğalgaz ana boru hattını getirmeye devam edeceğini aktaran Özaltun, ana hat getirilinceye kadar bu abone sayısını yakalayacaklarını ümit ettiğini dile getirerek, “Abone sayısı yakalanmadan önce BOTAŞ ana hattı getirirse bu bin 500-2 bin önüne geçmiş olacağız. Şehrimizin ana boru hattı gelince de inşallah tamamına doğalgaz verme imkanı bulabileceğiz. Şu anki sistem, mobil bir sistem, taşınabilir bir sistem. Dolayısıyla belki yapılan ve yapılacak istişarelerde bu ana boru hattını Derebucak ve ilçemize bağlı Huğlu ve Üzümlü gibi mahallelerimize de kaydırma imkanı gerçekleşebilir diye umut ediyoruz. Biz bununla ilgili de çalışmaları gerçekleştiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Başkan Özaltun, meclis üyelerine Beyşehir ve bölgesine kazandırılmakta olan devlet ve belediye yatırımlarında gelinen son durum hakkında da bilgiler verdi. Özaltun, Sağlık Bakanlığı yardımlarından Beyşehir’in Yeni Devlet Hastanesinin yapımının tamamlandığını vurgularken, iç tefrişatının malzemelerinin alımına ilişkin çalışmaların sürdüğünü belirtti. Hedeflerinin 17 Aralık’ta yeni hastanenin açılışını gerçekleştirmek olduğunu vurgulayan Özaltun, Beyşehir’de yapımı devam eden Yeni Adliye Sarayı’nın kaba inşaatının bittiğini de kaydetti. Yarı olimpik yüzme havuzunda da kaba kısmının tamamlandığını ifade eden Özaltun, çelik konstrüksiyon çalışmalarına başlandığını kaydetti.

Beyşehir’in yanı sıra Konya’yı da yakından ilgilendiren Gembos güzergahlı Yeni Konya-Antalya Karayolu çalışmalarında Antalya il sınırlarında ikinci tüp çalışmalarının da hız kesmeden sürdüğünü anlatan Özaltun, güzergahta tüp geçitten sonraki bölümün ise ihale edildiğini hatırlattı. Beyşehir-Konya Karayolunda bölünmüş yol çalışmalarının bu yıl çok daha yoğun bir şekilde aralıksız sürdüğünü anlatan Özaltun, Konya-Antalya hızlı tren çalışmalarıyla ilgili olarak ise istişarelerinin devam ettiğini belirtti. Beyşehir’de, Beyşehir Belediyesi TOKİ işbirliği ile toplu konutta son 3,5 yılda büyük bir hamle gerçekleştirdiklerini vurgulayan Özaltun, ilçedeki konut açığının giderilmesine yönelik çalışmaların müteahhitlerin de destek ve katkısıyla el birliği içerisinde devam ettiğinin altını çizdi.

Konuşmaların ardından mecliste gündemdeki konular görüşülerek karara bağlandı. Belediye Meclisi, Beyşehir Belediyesi’nde halen boşta olan İşletme ve İştirakler Müdürlüğü kadrosunun Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü olarak değiştirilmesine de onay verdi.

Yorumlar