Yeni imar planıyla Adıyaman’ın çehresi değişecek

Adıyaman Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Vechi Yüksek, şu an askıda olan yeni imar planıyla ilgili değerlendirmede bulundu.Adıyamanlıların uzun zamandır merakla beklediği ve Adıyaman Belediyesinin Ekim ayı meclis toplantısında kabul edilen...

Google Haberlere Abone ol
Yeni imar planıyla Adıyaman’ın çehresi değişecek

Adıyaman Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Vechi Yüksek, şu an askıda olan yeni imar planıyla ilgili değerlendirmede bulundu.

Adıyamanlıların uzun zamandır merakla beklediği ve Adıyaman Belediyesinin Ekim ayı meclis toplantısında kabul edilen yeni imar planı hakkında değerlendirmede bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Vechi Yüksek, şu an askıda olan planın uygulamaya konulmasıyla Adıyaman’ın çehresinin değişeceğini dile getirdi. Başkan Yardımcısı Yüksek, “Adıyaman il merkezinin revizyon-ilave imar planı 2040 yılını hedef alarak planlandı. Yaşanabilir bir çevrenin oluşturulmasını ve turistik, doğal ve tarihsel değerlerin korunmasını amaçlayan yeni imar planı çerçevesinde, koruma alanlarını, özel kanunlara tabi alanları, yapılaşmaya ilişkin hükümleri, arazi kullanım kararlarını, konut alanlarını, kentsel çalışma alanlarını, belediye hizmet alanlarını, resmi kurum alanlarını, sanayi alanlarını, turizm tesis alanlarını, tarımsal nitelikli alanları, sosyal altyapı alanlarını, eğitim tesisleri alanlarını, sağlık tesisleri alanlarını, spor tesisi alanlarını, sosyal ve kültürel tesis alanlarını, ibadet alanlarını ve açık ile yeşil alanları kapsayan yeni imar planında bir aylık askı süresinden sonra itirazlar değerlendirilecek ve gerekli değişiklikler yapıldıktan sonra uygulama kısmına geçilecektir. Hazırlanan yeni imar planıyla sektörel meslek grupları bir arada toplandı. Şehir kademe sistemi olarak merkez-alt merkez kurgusu ilişkilendirildi ve merkez-alt merkez ana ulaşım ağı güçlendirildi. Yeni ticari akslar oluşturuldu. Merkeze sıkışan ticaret biraz daha dış çeperlere doğru geliştirildi. Ayrıca, mevcut trafik ve otopark problemlerini ortadan kaldıracak önlemler alındı. Yine konut tercihi olarak çok katlı, dubleks yeni imar alanları oluşturuldu. Bu yeni imar alanlarında esnek bir anlayış geliştirildi ve aynı bölge içerisinde çok katlı ve dubleks konutlar gibi, sadece dubleks konutların da oluşabileceği alanlar ortaya çıkarıldı. İnşallah bu plan son şekline getirildikten sonra yeniden meclisimizin onayına sunulacak ve kabul edildikten sonra şehrimizin çehresini değişecek” dedi.

Yorumlar