ODÜ’de beyaz önlük heyecanı

Ordu Üniversitesi(ODÜ) Tıp Fakültesine 2017-2018 eğitim-öğretim döneminde yeni kayıt yaptıran öğrenciler için ‘Beyaz Önlük Giyme’ töreni gerçekleştirildi.Tıp Fakültesi Morfoloji Binası Konferans Salonunda gerçekleştirilen törene...

Google Haberlere Abone ol
ODÜ’de beyaz önlük heyecanı

Ordu Üniversitesi(ODÜ) Tıp Fakültesine 2017-2018 eğitim-öğretim döneminde yeni kayıt yaptıran öğrenciler için ‘Beyaz Önlük Giyme’ töreni gerçekleştirildi.

Tıp Fakültesi Morfoloji Binası Konferans Salonunda gerçekleştirilen törene Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Tevfik Noyan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fikri Balta, Ordu Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Mithat Kıvrak, Ordu Kent Konseyi Başkanı Doç. Dr. Özgür Enginyurt, Fen Edebiyat Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Öznur Ergen Akçin, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Derya Bostancı, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törende ilk konuşmayı Tıp Fakültesine en yüksek puan ile yerleşen Yunus Emre Bakkal yaptı. Bakkal, “İnsanların hayatlarını emanet ettiği bu kutsal mesleğe bugün ilk adımı atmış bulunmaktayız. Bu kutsal meslekte insanların hayatlarının yanı sıra önceliğimiz toplumumuzun yaşam kalitesini yükseltmek, topluma yararlı bireyler olabilmektir” dedi.

Tıp Fakültesi intörn öğrencisi Doktor Mert Emre Aydın, “Ben de sizler gibi önlük törenindeki heyecan ve mutluluğumu hatırlıyorum. Çünkü hayalime ilk adımımı atıyordum. Aynı zamanda çok çalışmam gerektiğini sabır ve kararlılık gereken bir yolda girdiğimin farkındaydım. Fakülte derslerinin ilk günlerinde hocalarımızdan bize hekimliğin özveri ve vicdani sorumluluk gereken meslek olduğu güzel yanlarından ve zor yanlarından bahsedildi. Bunları göze alıyorsak devam etmemizi aksi halde vazgeçmemiz yönünde nasihatleri oldu. Değerli meslektaşlarım sizleri her yıl bir önceki yıldan daha tempolu çalışma zamanları bekliyor. Tüm bunlara rağmen bugün burada giymiş olduğunuz beyaz önlüğü hatırlayacaksınız. Bu size idealleriniz karşısındaki zorlukları yenme gücü verecektir. Arkadaşlar tıp dinamik bir meslektir, bundandır ki sürekli araştırma ve öğrenmeye mecburuz” diye konuştu.

Tıp mesleğinin uygulamalı bir meslek dalı olduğunu söyleyen Prof. Dr. Tevfik Noyan, konuşmasında şu görüşlere yer verdi: “Tıp eğitimi sadece teorik değil aynı zamanda uygulamalı bir eğitimdir. Bugün modern tıp eğitimi hala usta-çırak eğitimi temeline dayanmaktadır. Tıp doktorluğu hiçbir ayrım gözetmeksizin, başka özelliğine bakmaksızın sırf insan olarak yaratılmış olmakla kutsal addederek insana yaklaşım sanatıdır. Bugün bu törende sizlere beyaz önlüklerinizi teslim ediyoruz. Bütün renkleri içerisinde barındıran beyaz, saflığın ve temizliğin simgesidir. Soğukkanlılığı, asaleti, masumiyeti, istikrarı ve devamlılığı temsil eder. Tıp mesleği sizlere büyük sorumluluklar yüklemektedir. Karşımızda ruh ve bedenlerine çare olmanızı bekleyen, size en mahrem bilgilerini anlatmaya hazır bir insan olduğunu hiçbir zaman unutmayın. Mesleğinizin sizlere yükleyeceği sorumlulukların bilincinde, çalışkan, bilimin ışığında ilerleyen, özgüvene sahip, araştıran ve Türk toplumunun sahip olduğu kültürel ve manevi değerlere sahip hekim adayları olarak tüm öğretim ve meslek hayatınızda sizlere başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç ise yaptığı konuşmada şunları dile getirdi: “Bu eğitim öğretim dönemiyle 7’cisini düzenlendiğimiz ’beyaz önlük giyme merasimi’ vesilesi ile buradan üniversitemizi tercih eden tüm öğrencilerimize ‘hoş geldiniz’ diyerek önlük giyen öğrencilerimize tavsiyede bulunmak istiyorum. Beyaz denince tabii ki akla ilk gelen saflık ve temizliktir ama bir o kadar da merhamettir. Merhamet, kendimizi bir başkasının yerine koyup kendimize yapılmasını istemediğimiz hiçbir şeyi başkasına yapmamaktan geçiyor. Bu, öğrencilerimizin en çok dikkat etmesi gereken husustur. Sizlerin işinizi yaparken insanların dualarını alacağınız önemli bir mesleğiniz var. Bir insanın acısını dindirmenin verdiği mutluluğu yaşarken bir yandan da onların gözündeki değeriniz artacak. İnsan sağlığına ve yaşamına dokunan bir mesleğin gelecekteki temsilcileri olan sizlere eğitim yaşamınızda ve gelecekteki çalışma hayatınızda başarılar diliyorum.”

Tören, Tıp Fakültesine 2017-2018 eğitim-öğretim döneminde yeni kayıt yaptıran öğrencilere beyaz önlükleri giydirilmesiyle sona erdi.

Yorumlar