Yulaf Ezmesi

Yulaf ezmesi; yulaftan elde edilen ve tahılın sütle karıştırılıp pişirilmesiyle elde edilen bir yiyecektir.

Google Haberlere Abone ol
Yulaf Ezmesi
Yulaf ezmesi; yulaftan elde edilen ve tahılın sütle karıştırılıp pişirilmesiyle elde edilen bir yiyecektir. Piyasadaki birçok mısır gevreği, kahvaltılık gevrek ürünlerinin çoğunun önemli hammaddelerinden biridir. Birçok spor ve sağlık otoritesine göre alınabilecek en faydalı 10 doğal gıdadandır. Uzun süredir sporla ilgilenen kişilerin de bileceği üzere yoğun spor yapanların veya vücudunu yoranların o tempoda vazgeçilmez takviyelerinden biridir.Yulaf ezmesini bu kadar faydalı bir besin yapan unsurlara gelirsek bunları şu şekilde sıralayabiliriz:
  • Düşük kalorilidir. Öyle ki onca faydalı içeriğine rağmen bir kasesi yaklaşık 150 kalori barındırır. Buna karşılık şehir hayatında genelde kahvaltı olarak tercih edilen poğaça ve benzeri gıdalar çok az faydalı unsur barındırmalarına karşılık 350-400 kalori barındırırlar. Ayrıca yulaf ezmesi içerdiği zengin lifler sayesinde sabah yediğinizde açlık hissinizi de uzun süre engelleyecektir.
  • Yulaf ezmesi zoraki alınması gereken ilaç, vitamin, vs. değildir. Farklı yöntemlerle ve farklı besinlerle birleştirerek çok lezzetli hale getirebilirsiniz. 
  • Yulaf ezmesi bağırsaklarınızın çalışmasına önemli katkıda bulunur. Yulaf ezmesi tüketmeyi alışkanlık haline getirdiğiniz takdirde kabızlık ve benzeri bağırsak rahatsızlığı yaşama ihtimaliniz çok düşüktür.
  • Kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olarak daha sakin, daha iyi kararlar verdiğiniz bir gün geçirmenizi sağlar. 
  • Satın almak için özel marketlere, dükkanlara gitmenize gerek yoktur. Hemen her markette bulabilirsiniz. Markette satılmasına rağmen %100 doğaldır. İçeriğinde sadece yulaf barındırır.
  • Yulaf ezmesi aslında yoğun şehir temposuna da uygundur. Klasik kahvaltı gibi zahmetli bir hazırlama evresi yoktur. 10-15 dk içinde hazırlayıp afiyetle kahvaltınızı edebilirsiniz. 
  • Kolesterolü düşürmeye yardımcı olur. Kalp ve diyabet rahatsızlıklarını engellediği birçok deneyle kanıtlanmıştır.
 Yulaf ezmesinin barındırdığı enerji ve insan vücuduna yaptığı katkıya dair fikir edinmek isteyenler; varsa çevrelerindeki vücut geliştirmecilerin ve benzeri sporcuların bu konudaki fikirlerini alabilirler. Yulaf ezmesi, fazla kalori almanıza sebep olmadan enerji ihtiyacınızın önemli bölümünü karşılayabileceğiniz bir besindir..  Yulaf ezmesi aynı zamanda cildin bakımı ve güzelleştirilmesi için de kullanılmaktadır. Pişmiş yulaf ezmesi yüze veya cildin herhangi bir yerine sürülerek 15 dk bekletilir ve ılık suyla yıkanır. Siyah noktalara ve cilt bozukluklarına karşı etkisi gözle görülür şekilde gözlemlenmiştir. Yulaf ezmesinin sindirim sistemine faydasına gelirsek içerdiği lifler sayesinde sindirim sisteminin işlevini kolaylaştırır ve düzenler. İçerdiği doymamış yağ asitleri ile kilo vermeye de yardımcı olur.  Yulaf ezmesi yemeyi alışkanlık haline getirenlerin söylediği nadir olumsuz yönlerin başındaysa besinin tadı gelmektedir. Bazılarına tatsız, zorla yenen bir besin gibi geldiği için düzenli olarak tüketmekte zorlanmaktadır. Ama sütle karıştırmak, çilek, muz, vs. meyveler katmak, yoğurtla birlikte yemek gibi birçok yöntemi vardır. Bu yöntemlerden hiçbiri uygulanmasa bile bir süre düzenli olarak tüketildiğinde kişinin metabolizması uyum sağlayacağı için ilerleyen zamanlarda daha rahat tüketilecektir. Yulaf ezmesi; yoğun ve stresli iş hayatında en büyük sorunlardan biri olan sağlıksız beslenmeye en iyi çarelerden biridir. Sabahları bir kase yulaf ezmesi yemeyi alışkanlık haline getirmiş bir insan günlük kalori ve protein ihtiyacını gereksiz miktarda yağ almadan sağlayıp, ayaküstü atıştırmayla geçen kahvaltıdan çok daha enerjik bir gün geçirecektir.

Yorumlar