Yeşil Çayın Faydaları

Yeşil çay, milattan önceki ve sonraki yıllarda genellikle Uzakdoğu ülkelerinde tibbi amaçlı kullanılan bitkiydi.

Google Haberlere Abone ol
Yeşil Çayın Faydaları

Yeşil çay, milattan önceki ve sonraki yıllarda genellikle Uzakdoğu ülkelerinde tibbi amaçlı kullanılan bitkiydi. Günümüzde yeşil çay, tüm dünyada popüler olmuştur. Bunun sebebi, yeşil çayın insan sağlığına inanılmaz faydalar sağlamasıdır.

Günümüzde yapılan araştırmalar sonucunda yeşil çayın faydalarının, birçok hastalığa karşı etkili bir çözüm sunduğu gözlemlenmiştir. Özellikle de kanser hastaları üzerinde etkisi, günümüzde en çok konuşulan konulardan bir tanesidir. Kanser bilindiği üzere vücuda hızla yayılarak, vücudu etkisi alan ve olumsuz bir şekilde hızlı sonuçlanan bir hastalıktır. Bu nedenden dolayı yeşil çay düzenli kullanıldığında kanseri engellemeye ve kanserin insan vücuduna hızla yayılmasını önlemektedir.

Hastalıklara karşı yeşil çayın faydaları;
- şeker hastalığından korur,
- kolesterol ve tansiyonu düşürür,
- yağ yakmaya yardımcı olur,
- kanseri yavaşlatır,
- kalp sağlığına iyi etki eder,
- diş eti hastalıklarına karşı korur,
- tümörü küçültür,
- migreni yok etmeye kadar etkilidir,
- deri kanseri oluşturabilecek ultraviyole zararlı ışınlarından korur,
- hızlı ihtiyarlamayı engeller ve genç görünüm kazandırır. Bunların yanı sıra metabolizmayı hızlandırır, kan basıncını düşürür ve bağışık sistemini güçlü tutar.

Yeşil çayın faydaları denildiğinde bayanların aklına ilk gelen güzel görünüm ve yeşil çayın zayıflatıcı faydasıdır. Yeşil çayın vücuttaki fazla yağları yaktığından dolayı zayıflatıcı bir faydası vardır. Bayanların yeşil çayı sadece içmek için değil, cildine sürerek cildi güzelleştirme amacı içinde kullanmaktadır. Çünkü cildi nemleştirir, güneş yanıklarını yok eder ve cildin yaşlanmasını engelleyici faydaları bulunmaktadır. Bayanların burada dikkat edilmesi gereken nokta, kesinlikle yaralı cilde sürmeyiniz, cildinizi tahriş edebilir. Yeşil çayın erkekler için faydası araştırılmış ve prostat kanserine karşı etkili olduğu gözlemlenmiştir. 

Yeşil çayı düzenli olarak kullanan erkekler, prostat kanseri olma riskini üçte iki azaltmaktadır. Ülkemizde sigara kullanım oranındaki erkek fazlalığını düşünecek olursak, gırtlak kanseri olma oranı erkeklerde daha yüksektir. Yeşil çayın faydası sayesinde gırtlak kanserini önleme riski erkeklerde yaklaşık yüzde %55 iken, bayanlarda %60 önlemektedir. Ayrıca yine sigarayla ilgili örnek verecek olursak, yeşil çay ağız kokusunu önlemektedir. Sigaranın dişi sarartıcı etkisini ve diş çürümesini azaltmaktadır. Erkeklerin geneli çaya düşkündür ve burada bahsettiğimiz çay siyah çaydır. Siyah çay yerine yeşil çay tüketen bir erkek dişlerinden tutun da ağzındaki kokuya kadar, siyah çaydaki kafein yerine doğal bitki çayı olan yeşil çayı içerek kilosundaki düşüşü gibi farkları rahatlıkla görebilecektir.

Ülkemizde yine çalışma oranını düşündüğümüzde erkeklerin bayanlara göre fazla bir oran teşkil ettiğini rahatlıkla görmek mümkündür. Bu yüzden dolayı erkeklerdeki iş stresi, uykusuzluk ve yorgunluk oranları bayanlara göre fazla olabilmektedir. Bundan dolayı erkeklerin yeşil çayın faydalarından sebeplenmeleri daha iyi olacaktır. Strese karşı birebir çözüm sunan yeşil çay, insana ferahlık verir ve canlandırıcı bir etki sunar.

Yorumlar