'Yapılacak bir şey yok' denilen Esmanur için büyük umut

Devlet hastanesinde yanlış yapılan bir iğne sonucu 7 yaşında yatağa mahkum edilen Esmanur için çalmadığı devlet kapısı bırakmayan hayırsever iş adamı Fuat Pektane, uzun arayışları sonucunda onu tedavi edebileceğini söyleyen bir doktor buldu. Esmanur'un bütün yakınları ve tanıdıkları şimdi onun yeniden ayağa kalkıp eskiden olduğu gibi arkadaşlarıyla oynayabilmesini, yeniden okuluna devam edebilmesini hasretle bekliyor.

Google Haberlere Abone ol
'Yapılacak bir şey yok' denilen Esmanur için büyük umut

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Diyarbakır'ın Silvan ilçesine bağlı Taşpınar köyünde yatağa mahkum bir şekilde hayata tutunmaya çalışan 7 yaşındaki Esmanur'un yeniden ayağa kalkması için büyük bir umut doğdu. Bütün devlet kurumlarının "Yapılacak bir şey yok" diyerek evine gönderdiği Esmanur'un ayağa kalkma umudu yine Diyarbakırlı bir iş adamı sayesinde doğdu. Esmanur'un hikayesini duyduktan sonra Ankara'daki bütün işlerini ve programlarını bir kenara bırakan hayırsever iş adamı Fuat Pektane'nin büyük çabası sonucu İstanbul'da bir doktor, Esmanur'u tedavi edebileceğini, 3 ay sonra da yeniden ayağa kaldırabileceğini söyledi. Şimdi Esmanur'un yakınları başta olmak üzere herkes bu kısa tedavi sürecinin bir an önce başlayıp neticelenmesini umutla, sabırsızlıkla ve hasretle bekliyor. 

- Esmanur'un hastalık öncesi hali

YANLIŞ YAPILAN İĞNE MİNİK YAVRUNUN HAYATINI KARARTTI

Esmanur, köyünde geçirdiği bir rahatsızlık sonucu Diyarbakır Devlet Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Hastanede Esmanur'a yapılan yanlış bir iğne onun henüz başlamayan hayatını alt üst etti. Dört Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin yoğun bakım servisinde yatan Esmanur, 7 yaşında hasta yatağına mahkum bir şekilde evine gönderildi. Esmanur, şu an oksijen cihazlarına bağlı olarak hayata tutunmaya çalışıyor. 

- Esmanur'un yanlış yapılan iğneden sonraki hali

ÇARESİZ BİR ŞEKİLDE YAVRULARINI KÖYLERİNE GÖTÜRDÜLER

Ailesi Esmanur için birçok kurum ve kişi nezdinde girişimlerde bulunduysa da hiçbir sonuç alamadı. Esmanur'un yatağa bağlı yaşamasının dışında hiçbir alternatif bulamayan aile son çare olarak kızlarını hiç olmazsa hafta bir iki kez tekerlekli sandayle ile dışarı çıkarmak istiyordu. Ancak bunun için de ailenin maddi gücü el vermiyordu. 

ESMANUR'UN HİKAYESİ FUAT PEKTANE İLE YENİ BİR BOYUT KAZANDI

Ailenin imdadına sonhaberler.com okuyucularının yakından tanıdığı Diyarbakırlı iş adamı Fuat Pektane yetişti. Esmanur'un durumunu ve ihtiyaçlarını öğrenen Pektane, derhal harekete geçerek Esmanur'a gerekli olan tekerlekli aracı ve bazı ihtiyaç malzelemerini alarak Silvan'a gitti. Minik Esmanur'un yatağa bağlı halini gören Fuat Pektane, minik kızın yürüme ihtimallerini sorgulamaya başladı. 

- Hayırsever İş Adamı Fuat Pektane ile Esmanur'un babası

ANKARA'DA ÇALMADIĞI KAPI BIRAKMADI, HİÇBİR YERDEN OLUMLU CEVAP ALAMADI

Önce Diyarbakır'da ve daha sonra da Ankara'da girişimlerde bulunmaya başlayan hayırsever iş adamı, Ankara'da Sağlık Bakanlığı, Bakan Yardımcıları da dahil olmak üzere birçok üst düzey yetkili ile görüştü. Ancak görüştüğü herkesten, "Yapılacak bir şey yok" cevabının dışında tatmin edici bir cevap alamayınca arayışlarını İstanbul'da sürdürdü.

- Hayırsever iş adamı kapı kapı dolaşırken

Özel ve büyük devlet kurumlarıyla iletişime geçen hayırsever iş adamı, aradığını sonunda buldu.

Amerika'da Esmanur'un hastalığına benzer hastalıklar üzerine 24 yıl ihtisas gördüğünü belirten Doktor Yasin Bey, tam da Esmanur için aranan isim oldu. 

- Esmanur için İstanbul'dan Diyarbakır'ın Silvan ilçesi Taşpınar köyüne gitmeye ikna olan doktor

SONUNDA ESMANUR'U İYİLEŞTİRECEK DOKTORU BULDU

Doktor Yasin Bey ile görüşüp onu ikna eden Pektane, doktor ile birlikte Esmanur'un Silvan'daki Taşpınar köyüne de gitti. Esmanur'u yakından gören ve muyaene doktor, onu 3 ay içinde tedavi ederek ayağa kaldırabileceğini bildirdi. 

Esmanur'un birkaç gün sonra tedavisine başlanacak. Tedaviden 3 ay sonra da Esmanur'un ayağa kalkması bekleniyor. 

Yorumlar

Omer İnsaAllah insaAllah tez tez zamandaa ayaga kalkarr haberini bekliyoruzz....
Ahmet karaüce Allah senden razı Olsun,koca yürekli insan.
Servet Yuce rabim acil sifalar versin insAllah Allah kimseyi hastaliga dusurmesin öncelikle fuat abime uzun omurler versin ....amin
YUNUS LAÇ ALLAH YARDIMCIN OLSUN ALLAH ÇOCUKLARINI SANA BAĞİSLASİN KALBİ GÜZEL İNSAN
Fatma mültevi Alaalhim senden razi olsun abi.senin takipcinim ve merakla iyi olmasini bekliyoruz guzel esmanurun.alalahim yar ve yardimciniz olsun..slmlar almanyadan..