Vücut Geliştirme

Vücut geliştirme, pek çok kişinin severek yaptığı bir spordur. Kurallarına uyularak yapılacak olan spor, kişinin kas gelişmine katkı sağlayacaktır. Kişinin kendi vücut yapısına uygun çalışmalarla bu sporu yapması önemlidir.

Google Haberlere Abone ol
Vücut Geliştirme

Vücut geliştirme, pek çok kişinin severek yaptığı bir spordur. Kurallarına uyularak yapılacak olan spor, kişinin kas gelişmine katkı sağlayacaktır. Kişinin kendi vücut yapısına uygun çalışmalarla bu sporu yapması önemlidir. Gereğinden fazla vücudunuza yüklenirseniz, bu sporun gereğini yerine getiremezsiniz. Kas gelişiminize katkı yapacak teknikleri uzman yardımıyla öğrenerek uygulamalısınız. Bu sporda amaçlanan, hacim yaparak, yağ yakmayı hızlandırmaktır.Sağlıklı bir şekilde bu sporu yapabilmek için, bir uzmandan destek alınması gerekmektedir.

Vücut geliştirme teknikleri nelerdir?

  • İlk çalışma vücudunuza uygun ağırlıkların kullanılmasıdır. Belirli bir zaman içerisinde bu ağırlıkları arttırarak kullanmanız oldukça önemlidir. Her çalışmada aynı ağırlıkları kullanmanız demek yerinizde saymanız anlamına gelecektir. Vücudunuzun yeterince geliştiğine inandığınız zaman, bu ağırlıkta durmalısınız.
  • Yapacağınız ikinci aşama vücudunuza yeterli derecede protein almanızdır. Aşırıya kaçmadan protein dengenizi sağlıklı bir şekilde kurmalısınız. Yapılan araştırmalar, bu sporu yapan kişilerin, ağırlıkları ile orantılı bir şekilde protein tüketmeleri gerektiğini ortaya koymuştur. Ağırlığınızın her kilosu için tüketmeniz gereken protein miktarı 2,5 gram olarak belirlenmiştir. Fazla alınacak protein kas gelişiminize katkı sağlamaz. Bu çerçevede süt ve süt ürünleri, tavuk, kırmızı et, yumurta tüketmeniz önerilir.
  • Bu sporu yapan kişilerin uyku düzenini iyi ayarlaması gerekir. Uyku vücudu bedensel ve zihinsel olarak dinlendirdiği gibi, aldığınız proteini yakmaya yardımcı olacaktır. Fazla uykunun besin alımınızı yavaşlatarak, kas yıkımına sebep olacağını unutmayın. Bu sebeple günde 8 saatten fazla süren uyku, bu sporu yapacaklara kesinlikle önerilmemektedir.
  • Bu sporla uğraşacaklara yapacağımız tavsiye, olumlu düşüncelere sahip olmalarıdır. Olumsuzluğun her şekli idman kalitesini düşüreceği için, pozitif olup, pozitif düşüncelere sahip olmanız önerilir.
  • Gerilim içerisinde olmak, vücutta kortizol üretimine sebep olacağından, kan basıncınızı yükselterek, damar tıkanıklığı ve kanın yoğunlaşması sorunlarına sebep olacağından önerilmemektedir. Bu yüzden sizi gergin hale getirecek tartışmalardan, uykusuzluktan, alkol ve sigara tüketiminden uzak durmanızı öneririz.  
  • Aerobik sporu ile uğraşanlar kas gelişimini daha hızlı gerçekleştirecektir. Bu spor yağ yakımını arttırdığı için, besinlerin kaslara ulaşmasını sağlayarak, kas gelişimine katkıda bulunur.
  • Beslenmenizde doymuş yağ içeren yiyeceklere ağırlık vermeniz, testosteron dengesini sağlayacağından önemli bir unsurdur. Yağ zararlı olarak anlatılsa bile, sağlık açısından önemli bir yere sahiptir. Aşırıya kaçmadığınız takdirde size fayda sağlayacaktır.
  • Aşırı idman yapmak, kaslarınızı geliştirirken sağlığınıza zararlı olacaktır. 45 dakika sürecek seanslar bu sporu yapanlar için yeterli olacaktır. İdmanlardan sonra, kendinizde gerginlik, eklem ve baş ağrıları, kan basıncında düşüklük ve sinirlilik belirtileri görüyorsanız çalışmanıza ara vererek, sağlığınızı kontrol ettirmelisiniz.
  • Vücut geliştirme sporunu kesilmiş süt suyu proteini, mineraller, kreatin, vitaminler gibi tamamlayıcı ürünlerle destekleyerek yapmalısınız. Kullanacağınız ürünleri bir uzmana danışarak kullanmanız gerekir.

Yorumlar