Unakıtan son yolculuğuna uğurlandı

Maliye Eski Bakanı Unakıtan, İstanbul'da bugün düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı

Google Haberlere Abone ol
Unakıtan son yolculuğuna uğurlandı
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan için "Türk ekonomisinin rayına oturmasında, dışarıdan, içeriden gelecek bütün şoklara karşı hazır olmasında ve bugünkü bütün sıkıntılara rağmen sağlam durmasında çok emeği geçen, katkısı olan bir arkadaşımızdı." dedi.
Eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın cenaze törenine katılmak için Süleymaniye Camisi'ne gelen Gül, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Unakıtan'ın değerli bir arkadaşları olduğunu belirterek, Allah'tan rahmet diledi.

Gül, Unakıtan'ın hastalığı süresinde sıkıntıları olduğunu ifade etti. Kendisinin kurduğu ilk AK Parti hükümetinde Unakıtan'ın maliye bakanlığı yaptığını hatırlatan Gül, şu ifadeleri kullandı:
"Ve 3 dönem maliye bakanı olarak da benden sonra devam etti. Türk ekonomisinin rayına oturmasında, dışarıdan, içeriden gelecek bütün şoklara karşı hazır olmasında ve bugünkü bütün sıkıntılara rağmen sağlam durmasında çok emeği geçen, katkısı olan bir arkadaşımızdı. Hem kendisi bir maliyeciydi hem de iş hayatında bulunmuştu. Dolayısıyla bütün bu birikimini Bakanlığı sırasında en güzel şekilde değerlendirdi. Kendisine rahmet diliyorum. Cenab-ı Allah mekanını cennet etsin."

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, gazetecilere yaptığı açıklamada, Unakıtan'ın kendilerinin ağabeyi olduğunu kaydederek, AK Parti'nin ilk döneminde önemli görevler üstlendiğini söyledi.
Unakıtan ile aralarında özel abi-kardeş ilişkisi olduğunu dile getiren Kaynak, "Gerek bilgisi gerek tecrübesi, reel sektörden gelmiş, hesap uzmanlığı yapmış maliye bilgisiyle gerçekten çok önemli bakanlık yaptı." diye konuştu.

Kaynak, Unakıtan'ın görev yaptığı sürede Avrupa'nın en başarılı maliye bakanı olarak kabul edildiğini kaydederek, şu ifadeleri kullandı:

"Çok espriliydi. En zor, en can sıkıcı sorulara bile yumuşak üslupla cevap verirdi. Kemal abinin bizim camiamızdaki ağabeylik vasfı aslında maliye bakanlığından çok daha önce İlim Yayma Cemiyeti'ni sahiplenmesiyle başlamıştı. Şimdi o cemiyet ülkemize çok önemli insanların yetişmesine mekan olmuştur. Biliyorsunuz Süleymaniye'de İlim Yayma Cemiyeti. Kemal ağabey ülkemizin önemli bir kaybı."

BAKANLAR KURULU KARARIYLA SÜLEYMANİYE'YE DEFNEDİLDİ

Kaynak, bir gazetecinin Unakıtan'ın Süleymaniye Külliyesi'nde toprağa verilmesiyle ilgili, "Efendim çok özel bir yer. Bakanlar Kurulu kararı gerektiği söyleniyor. Böyle bir karar var mı?" şeklindeki sorusu üzerine şunları söyledi:

"Biliyorsunuz ben aynı zamanda Vakıflardan Sorumlu Başbakan Yardımcısıyım. Biz dün Bakanalr Kurulu'na teklif ettik. Onlar da bu kararı aldı. Bakanlar Kurulu kararı var. Gömülen alan vakıflara ait olan hazire. Vakıflara ait olan yerlere Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün teklifiyle mümkün oluyor. Bu hususta Bakanlar Kurulumuz tam bir ittifak halinde karar verdi ve kararnameyi imzaladı."

Yorumlar