Türkiye’nin, Makedonyalı selzedelere yardımları sürüyor

Bursa Osmangazi Belediyesi, Üsküp'teki sel felaketinden etkilenen Hasanbeg semtine gıda, temizlik ve ev malzemesi yardımında bulundu

Google Haberlere Abone ol
Türkiye’nin, Makedonyalı selzedelere yardımları sürüyor
Makedonya'nın başkenti Üsküp ve çevresinde etkili olan, 22 kişinin hayatını kaybettiği ve büyük maddi hasarın meydana geldiği sel felaketinin ardından bölgeye ulaşan Türk kurum ve kuruluşlarının yardımları devam ediyor.

Bursa Osmangazi Belediyesi, Üsküp'e bağlı Hasanbeg semtine gıda, temizlik ve ev malzemesi yardımında bulundu.

Bursa Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Yunus Şahin, burada yaptığı açıklamada, Makedonyalı kardeşlerinin yanında olmak için Üsküp'e geldiklerini belirterek, ‘’Biliyoruz ki ne zaman başımız sıkışsa Makedonyalı kardeşlerimiz hep yanımızda olur. Biz de onların şu zamanlarında yanlarında olmak için çalışmalar yürütüyoruz.’’ dedi.

Türkiye ve Makedonya halkının sadece iyi gün değil aynı zamanda kötü gün dostu olduğunu ifade eden Şahin, bir daha bu tarz bir felaketin yaşanmaması temennisinde bulunarak selzedelere geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Üsküp Çayır Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Baki de bugün gelen 17'inci tırla birlikte yardım kampanyalarının ilk etabını bitirdiklerine işaret ederek, "Bundan sonra, Kızılay ve Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) iş birliğinde çamaşır ve bulaşık makinesi gibi beyaz eşya yardımlarını yapmayı planlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Baki, Türkiye'deki yardım kurumlarının sel felaketinin ilk gününden bu yana bölgeye destek sağladığını sözlerine ekledi.

6 Ağustos’ta başkent Üsküp ve civarındaki yerleşim yerlerinde etkili olan sel felaketi sonucu 22 kişi hayatını kaybetmiş, ayrıca büyük çaplı maddi hasar meydana gelmişti.

Yorumlar