Trafik Kazaları

Trafik kazaları, genellikle trafik aracı kullanan kişilerin dikkatsizliğinden veya hızından kaynaklanan, maddi ve manevi zarara yol açan; ve belki de beraberinde ölüm getiren kazalardır.

Google Haberlere Abone ol
Trafik Kazaları

Trafik kazaları, genellikle trafik aracı kullanan kişilerin dikkatsizliğinden veya hızından kaynaklanan, maddi ve manevi zarara yol açan; ve belki de beraberinde ölüm getiren kazalardır. Tabi ki bireyin vücudunda fiziksel yaralar bırakmasının yanı sıra, ruhsal ve psikolojik olarak da bireyde çöküntüye sebep olabilir. Örneğin büyük bir trafik kazası sonucunda bazı organları işlevini kaybeden, kolları bacakları tutmaz hale gelen, felçi duruma düşen bireyler, oluşan zararların geri dönüşü olmayacağı için psikolojik bakımdan da bunalıma girebiliyor. Dolayısıyla da bireye her yönden zarar veriyor. Trafik kazalarını önlemek epey zordur, çünkü siz dikkatli olsanız bile, kimse size karşınızdaki sürücünün de sizinle aynı dikkate sahip olacağını söyleyemez. Dolayısıyla da olabildiğince dikkatli olmalıyız.

 Trafik kazaları,  büyük maddi zararlara da yol açabilmektedir. Bireylerin araçlarında meydana gelen büyük hasarlar, bireyleri ekonomik yönden de sıkıntıya sokmaktadır. Gün içerisinde her birey evinden kilometrelerce uzak mesafelere ulaşmak zorundadır. Bu zorunluluğu sağlayan kimi zaman iş , kimi zaman okul, kimi zaman da diğer çeşitli ihtiyaçlardır. Dolayısıyla bireyler gün içerisinde evlerinden uzak yerlere seyahat etme mecburiyetindedirler. Bu da araç kullanmayı zorunlu hale getirmektedir. Ülkemizde benzin fiyatlarının hızla artmasına rağmen, ters orantılı olarak araç sayısının azalması beklenirken ihtiyaca paralel olarak hızla artıyor. Bu da trafik sorununu beraberinde getiriyor. Hacimsel olarak sınırı belli olan bölgelerde fazla araç birikmesinden dolayı oluşan zincirleme trafik kazaları da belki de kazaların en büyüğü, ve toplumsal anlamda en çok zarar vereni. Onun dışında bireylerin alkollü araba kullanımından veya aşırı sür'atli  araba kullanımından kaynaklanan kazalarda da , büyük maddi kayıplar gözlenebiliyor.

Unutmayın ki trafikte geçirilen her saniye, aslında bir hayat yarışıdır. Yani ölmemek için dikkatli davranmak zorundasınız. Trafikte bireyler diğer araçtaki kişiler için de sorumlu durumuna düşerler. Çünkü hızlı otomobil kullanan veya alkollü otomobil kullanan bireyler diğer insanların hayatını da tehlikeye atar. Trafik kazalarını asgari seviyeye indirmek için öncelikle trafik kurallarına uymalı, hız limitlerini aşmamalı, ve olabildiğince uykusuz bir şekilde yola çıkmalıyız. Uykusuzluk dikkatsizliği ve dolayısıyla da kazayı getiren en büyük etmenlerden bir tanesidir. Trafik kazalarını verisel anlamda incelediğimizde de pek parlak bir tablo çıkmıyor. Ülkemizde her yıl yüz binlerce insan trafik kazası sonucunda, ya sakat kalıyor, ya da hayatını kaybediyor. Bu da insan hayatının aslında çok basit bir şekilde sonlanabileceğini bireylere acı bir şekilde sunuyor. Yani trafik kazaları, aslında çok basit bir şekilde gerçekleşen ve büyük yıkımlara yol açabilen felaketlerdir. Trafikte bulunduğumuz her an , hem aynı araçta bulunan diğer bireylere, hem de diğer araçtaki bireylere karşı sorumlu olduğumuzu unutmayalım. Ayrıca unutmayınız ki trafik kazalarının sebebi ne kadar ağır olsa da , bu sebepleri yaratan ve trafik kazalarına sebebiyet verenler insanoğlunun yine kendisidir. Yani trafik kazalarından kurtulmanın ve trafik kazalarını en aza indirmenin tek yolu, yine insan dikkati ve duyarlılığıdır.

Yorumlar