Sovyet sonrası Ruslar yeniden Paganizme yöneliyor

Pagan gelenekten gelen Ruslar uzun yıllar süren Sovyet rejiminin ardından yeniden Pagan ritüellerine yöneliyor.

Google Haberlere Abone ol
Sovyet sonrası Ruslar yeniden Paganizme yöneliyor

Sultan Baci | Haber Merkezi 

Rusya'da Sovyet rejiminin yıkılmasından uzun yıllar sonra, komünizm rejimi altında baskılar nedeniyle bazı geleneklerini terk eden Rusla yeniden eskiye dönüşü yaşıyor. Rusya genelinde halk yeniden Paganizm kültürüne dönüyor. 

Mimar ve sahne sanatçısı Yekaterina Kostrikina ve finansal analist Lyubov Soldatikova, Moskova'daki bir evde suya bakarak geleceğin sırlarını çözmeye çalışıyor. Muscovite Yekaterina Kostrikina, bir bardak soğuk suda sertleştirilmiş balmumu izlerken. "Bir atın kafası görünüyor bu bir erkek anlamına geliyor" diyor. Moskova'da evinde kendisi ve bir grup kadın arkadaşı ile birlikte geleceklerini öğrenmek için putperest geleneklere yöneldi.

Mum ışığı altında, şekillere bakarak aşk hayatları veya önümüzdeki yıl için meslekler hakkında ipucu vermesi beklenen erimiş mum parçalarına bakıyorlar.

Rusya, 988 yılında Kiev Prensi Birinci Vladimir'in Hıristiyan Ortodoks inancını seçmesine kadar, paganizme inandı. Bizanslı misyonerlerin Rusya’ya ulaştırdığı Hıristiyanlık, 988'de Kievli Prens Vladimir’in kendisini vaftiz ettirmesiyle, Kiev Rus Devleti'nin resmi dini oldu
Sovyetler Birliği'nin dağılmasından bu yana Rus Ortodoks Kilisesi'nde yeniden canlanma görmesine rağmen, Ruslar pagan ve dini geleneklerin karıştırılması konusunda genellikle rahatlar, ki bu da dinin Sovyet rejimi altında bastırılmasının bir sonucu olarak yorumlanıyor.

Özellikle Rus kadınları, psişik, cadı ve falcıları ziyaret etmek için oldukça istekli.

Rusya Bilimler Akademisi Sosyoloji Enstitüsü tarafından yapılan 2013 yılındaki bir araştırmaya göre Rus kadınların yüzde 67'si büyücü, falcı veya medyumlara başvurmuş.

Yorumlar