Şırnak semalarında paraşüt keyfi

Terör saldırıları nedeniyle geçen yıl silah ve patlama seslerinin yükseldiği Şırnak'ta, güvenlik güçlerince yürütülen operasyonlarla sağlanan huzur ortamıyla birlikte yamaç paraşütü yapılmaya başlandı. Şırnak Doğa Sporları ve Havacılık Derneğine üye 12 paraşütçü huzurla uçmanın keyfini yaşarken, gökyüzünde de renkli görüntüler oluşturuyor. Derneğin hedefi, adı yıllarca çatışmalarla gündeme gelen Cudi ve Gabar dağlarından uçuş gerçekleştirmek

Google Haberlere Abone ol
Şırnak semalarında paraşüt keyfi

Terör örgütü PKK'nın yaşamı hiçe sayan saldırıları nedeniyle geçen yıl silah ve patlama seslerinin yükseldiği Şırnak'ta, huzur ve güven ortamının tesisi ile uzun bir aradan sonra yamaç paraşütü yapıldı.

Yerleşim yerlerinin, hedef tanımayan saldırılar gerçekleştiren PKK'lı teröristlerden müşterek operasyonlarla temizlenmesinin ardından Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri, farklı etkinliklere ve organizasyonlara ev sahipliği yapmaya başladı.

Şırnak'ta terörün neden olduğu mağduriyetin devlet desteğiyle giderilmesi, yaraların sarılması için çalışmalar sürerken, huzur ve güven ortamını fırsat bilen gençler de yaşamın normal akışına döndüğü kentte baharın coşkusu ile özlem duydukları doğa sporlarını yapıyor.

Bu kapsamda Şırnak Doğa Sporları ve Havacılık Derneği üyesi 6'sı pilot 12 genç, alınan izin doğrultusunda kent merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki İkizce köyündeki yamaçlardan paraşütle uçmanın keyfini yaşadı.

Hedef Cudi ve Gabar dağlarından uçmak

Dernek Başkanı Osman Oğrak, Şırnak'ta eğitim alan 6 pilotun da katılımıyla yamaç paraşütü yapmaya başladıklarını, huzurun sağlanmasının ardından yamaç paraşütüne ilginin arttığını söyledi.

"Dernek üyelerimiz arasında 6 tecrübeli pilot, 6 da başlangıç eğitimlerini tamamlayan arkadaşımız var. Şırnak'ta yerel pilotlar olarak yamaç paraşütü ve sosyal faaliyetlere ağırlık vermek istiyoruz." diyen Oğrak, kentte hayatın normale döndüğünü, huzurun ve sporun daim olmasını istediklerini belirtti.

Osman Oğrak, Şırnak'ın yamaç paraşütü için uygun bir konuma sahip olduğunu vurgulayarak, "Cudi, Gabar ve Namazdağı üçgen uçuşlar için uygun ve turizm potansiyeli için elverişli yerler. Buralarda uçmayı hedefliyoruz. Huzurun daim olmasıyla buraya yabancı turist akını olacaktır. Türkiye'nin yerel pilotları canıgönülden buraya gelmek istiyorlar. Yakında bölgesel, hedef ve mesafe yarışmaları gerçekleştirmeyi düşünüyoruz." diye konuştu.

Bu branşta kullanılan malzemelerin pahalı olması nedeniyle her gencin bu spor dalını yapamadığını dile getiren Oğrak, önümüzdeki süreçte gençlere bu fırsatı sunmak istediklerini aktardı.

"Cudi'de havacılık okulu açmayı planlıyoruz." ifadesini kullanan Osman Oğrak, bu faaliyetleri sürdürmeye devam edeceklerini kaydetti.

"Daha güzel günlere hep beraber kavuşacağız"

Dernek üyesi Arif Kadırhan, uzun zamandır ilgi duyduğu yamaç paraşütü yapmanın keyfini yaşadığını söyledi.

Havada süzülerek uçmanın büyük bir zevk olduğunu vurgulayan Kadırhan, "Bu sporun gelişmesi için elimizden geleni yapacağız. İnşallah geçmişi unutup, daha güzel günlere hep beraber kavuşacağız." şeklinde konuştu.

Arif Kadırhan, Şırnak'ın doğa sporları için son derece elverişli olduğuna dikkati çekerek, doğa sporlarının kentte rahatlıkla düzenlenebileceğini belirtti.

Bu sosyal faaliyetler için huzur ikliminin önemine değinen Kadırhan, insanların sağlanan huzurla hak ettikleri yaşam standardına ulaşmasını istediklerini kaydetti.

Şırnak Havacılık Derneğine faaliyetlere katılmak için başvuruda bulunduğunu belirten Deniz Adir ise bu branşa 2 yıldır ilgi duyduğunu ifade etti.

Adir, huzurun olduğu yerde sosyal yaşamın ve aktivitelerin de gerçekleştirilebildiğine işaret ederek, "Şırnak'ta yamaç paraşütünün yanı sıra rafting, doğa tırmanışları da yapılabilir. Böylece kent turist çeker. Bölgemizin bu sayede kalkınacağını düşünüyorum." dedi.

Test uçuşlarına katılan gençlerden Salih Çakan da paraşütle uçmanın çok zevkli olduğunu belirtti.

Yorumlar