'Peygamberimiz yaşasaydı Sakal-ı Şerif'i yasaklardı'

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, bazı camilerde izdihamlara neden olan Sakal-ı Şerif'lerin yasaklanmasından yana olduğunu söyledi

Google Haberlere Abone ol
'Peygamberimiz yaşasaydı Sakal-ı Şerif'i yasaklardı'
Türkiye'de bazı camilerde bazen izdihamlara neden olann Sakal-ı Şerif için Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'den ezber bozan bir açıklama geldi. Görmez, sakalı şeriflerin yasaklanmasından yana olduğunu belirterek, 'Peygamber efendimiz yaşasaydı yasaklardı' dedi. 

Habertürk'ten Kübra Par'a konuşan Görmez, "Gölcük’te bir camiden “Sakal-ı Şerif”in çalınması tartışma yarattı. Türkiye’de camilerdeki Sakal-ı Şeriflerin hepsi sahih mi? Sakal-ı Şerif ziyaretleri ibadet midir?" şeklindeki bir soru üzerine şunları söyledi: 

Bu konu, aslında biz İslam ümmetinin, yeryüzüne merhamet ve adaleti getiren Hz. Peygamber’le kurduğu ilişki ile ilgili yaman çelişkiye işaret eder. Ben bir hadis talebesi olarak derim ki; Hz. Peygamber bugün yaşasaydı, bunu yasaklardı. Ancak bazı Müslüman kardeşlerimizin sadece sevgi eseri olarak ziyaret edip gözyaşı dökmesine de saygı duyulmalıdır. Şu iyi bilinmelidir ki; Hz. Peygamber’in Sakal-ı Şerif’ini ziyaret etmek şeklinde herhangi bir dini vecibe bulunmamakla birlikte Müslümanların öteden beri bu tür uygulamaları bir âdet haline getirdikleri malumdur.

Yorumlar

ENES hz. enes, "hz. peygamber'in saçlarını berberin kestiğini gördüm. ashâb da etrafında dolaşıyor, bir telinin bile, yere değil, mutlaka bir adamın eline düşmesini arzuluyorlardı." der. müslim, fezâil, 75. kütüb-ü sitte, 5505.