Lazer epilasyon yapmanın zararları nelerdir?

Lazer epilasyon zararları tam olarak bilinmese dahi, uygulama sırasında dikkat edilmesi gereken bazı kurallar bulunmaktadır.

Google Haberlere Abone ol
Lazer epilasyon yapmanın zararları nelerdir?

Lazer epilasyon zararları tam olarak bilinmese dahi, uygulama sırasında dikkat edilmesi gereken bazı kurallar bulunmaktadır. Uzmanların bu uygulamanın zararı olmadığını belirtmesine rağmen, uygulanacak lazer tiplerine dikkat etmek gerekir. Bazı lazerlerin klaspesifik olmaması, dalga boylarında farklılıklara sebep olmaktadır. Derinlere inen dalga boyları ciltte sorunlara yol açmaktadır. Yaralanma ve lekelenme en sık yaşanan sorunlar gözlenmektedir.

Bu sorunlarla karşı karşıya kalmamak için, 755 nanometre dalga boyunda olan lazer cihazları kullanılmalıdır. Lazer sonrası üç hafta boyunca güneşin zararlarından korunmak için, güneş ışınlarına karşı en az 50 faktörlük koruyucu kremler kullanılmalıdır. Uygulama esnasında ve sonrasında dikkatsiz davranılması sonucunda oluşan  kaşıntı, yanma ve şişme gibi zararlı etkilerden lazer uygulamasını sorumlu tutmamak gerekir. Uygulama genital bölge dahil vücudun gereksinimi olan her bölgeye kurallara dikkat edilerek sorunsuzca uygulanabilir. 

Lazer epilasyon yaptırırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

  • Uygulamanın uygun dalga boyuna sahip cihazlarla yaptırılması gerekir.
  • Bu konuda uzman kişilere yaptırılması, cihaz ayarlarından kaynaklanacak sorunları da  çözecektir.
  • Lazer yaptırıldıktan sonra güneş ışınlarından korunmayı sağlamak gerekir.
  • Esmer tenli kişilerde lekelenme sorunu yaşanmaması için, özellikle de erkeklerin sakal bölgesinde dikkatli bir çalışma yapılması gerekir.
  • Yağlı bir cilde sahip olanların uygulama sonrasında sivilcelenme sorunlarını önlemek için, önceden tedbir alınmalıdır.  
  • Cildinde iltihaplı oluşumlar olan kişilerin bu uygulamayı yaptırmamaları önerilir.
  • Işığa karşı duyarlı olanların, egzama sorunu olanların, güneş yanığı ve solaryum yanıkları olanların bu uygulamayı yaptırmamaları gerekir.
  • Hamile bayanların ilk 3 aylık dönemde bu uygulamayı yaptırmamaları önerilir. Bunun sebebi annenin rahatlığı açısındandır. Uygulamanın bebeğe bir zararı bulunmamaktadır.

Kaynak: Son Haberler 

Yorumlar