Lazer Epilasyon

Lazer epilasyon vücutta bulunan istenmeyen tüylerden kurtulmayı sağlayan sağlıklı bir yöntemdir.

Google Haberlere Abone ol
Lazer Epilasyon

Lazer epilasyon vücutta bulunan istenmeyen tüylerden kurtulmayı sağlayan sağlıklı bir yöntemdir. Soğutma sistemine sahip olan lazer epilasyonunun ısısı cilde zarar vermeyecek şekilde doğrudan kıl kökünü yok eder. Bu yöntemi kullanmak isteyenler, insan sağlığına zararlı olmayan, güvenilir sistemleri seçmelidir. Cihazın kullanılışı hakkında bilgi sahibi olan kişilerin bulunduğu, yeterli donanıma sahip merkezlerin tercih edilmesi gerekir. Doğru olarak uygulandığı takdirde başarı oranı %100 olan uygulama tüysüz bir yaşam sunmaktadır. 11 yaş sonrasında erkek ve kadınlarda rahatlıkla uygulanabilir. Uygun koşullarda yapıldığında herhangi bir yan etkisi bulunmayan bir uygulamadır. 

Lazer epilasyonda kullanılan dijital spektrofotometre cihazı ne işe yarar?

Yapılan işlemde amaç, lazer ışınının doğru şekilde kıl köküne ulaşarak, kökün yeni bir kıl üretimini yapmamasıdır. Işın yeterli miktarda ayarlanmazsa, kökler tahrip olmaz, aşırı verilirse cilt yanıkları ve lekeler oluşur. Bu hassas denge göz ile ayarlanamaz. Dozun ayarlanması dijital spektrofotometre ile yapılmalıdır. Her seanstan önce cihazla lazerin dozu ayarlanmalıdır.

Lazer epilasyon cihazları nelerdir?

Alexandrite Lazer: Cilt rengi fazla koyu olmayan, koyu renk kıl yapısına sahip olan kişiler için uygun bir cihazdır. Kıl köküne kadar inen cihaz, kalıcı sonuç sağlar. Ciltte yanık sorunları yaşanmamasını sağlar. Oldukça hijyen bir cihazdır. Uygulamayı yaptırmak için önerilen cihazlardandır.

NdYag Lazer: Bronz ciltlere işlem yapan cihaz, yüzeysel bir etki yaptığı için, kalıcı bir başarıyı sağlayamaz. Acı verme etkisine sahiptir. Seanslar sonunda yanık oluşma ihtimali bulunmaktadır.

Işık bazlı sistemler: (Mavi ışık, Fotoepilasyon, IPL vb.) Yoğunlaştırılmış ışık sistemleri olan cihazlar, gerçek epilasyon etkisi göstermezler. Kıl köküne kadar inemezler. Ağda yöntemine benzeyen etkileri vardır. Kalıcı çözüm isteyenlere uygun değildir.

Dioda Lazer: Sadece ince kıl köklerinde başarı sağlayan cihazlardır. Yüz bölgesinde kullanımı uygun olacaktır. Kalın tüyler için önerilmemektedir. Ciltle temas halinde işlem yapıldığından hijyen açısından sorun yaşanabilir.

Radio Frequency (RF): Bu cihazlar radyo frekansı sistemiyle çalıştığı için, lazer sayılmazlar. Açık renkte kıllar için uygulama yapılsa da, kalıcılık sağlanamaz.

Lazer epilasyonda yapılması gerekenler nedir?

Kıllar yeterince uzadıktan sonra, kalın kıllar için 2 ay arayla 4-6 seans, yüz  bölgesindeki ince kıllar için1 ay arayla 6-12 seans epilasyon yapılmalıdır. Seanslar arasında bundan daha kısa aralar olmamalıdır. Uygulama aktif kıl köklerine etki ettiğinden, aynı anda tüm kökler aktif olamaz. Bu sebeple seanslar halinde uygulama yapılmalıdır. Vücut ve kıl yapıları farklı olduğundan, seans sayıları hakkında doğru bilgi kişiye göre değişecektir. Uygulamada cilt tipine uygun dozlar kullanılmalıdır. Kıl köklerine etki edecek, cilde zarar vermeyecek dozların seçilmesi gerekir. 

Lazer epilasyon sonrasında yapılması gerekenler nelerdir?

  • Uygulama sonrasında  gün boyunca güneş ve solaryumdan uzak durulmalıdır. Güneşe çıkmak zorunda kalırsanız, koruyucu kremler kullanmalısınız.
  • Uygulama sonrasında kökler 3-10 gün arasında uzar ve dökülür. Dökülmediği takdirde elle koparılarak kolayca çıkması sağlanır.
  • Uygulamadan sonra cilt tipine göre hassasiyet oluşabilir. Bu kızarıklıklar birkaç günde geçecektir.
  • Uygulama sonrası keselenmemek şartıyla ılık duş alınabilir. 
  • Hormon bozukluğu olan kişilerin seans sayıları buna uygun ayarlanmalıdır. 
  • Seanslara düzenli devam etmek gerekir. Gözle görülür fark 3. seanstan sonra belli olur. Seanslar ilerledikçe maksimum fayda  sağlanacaktır.

Lazer epilasyonun avantajları nelerdir?

  • Hastaların büyük çoğunluğunda etkili ve uzun etki sağlar.
  • Güvenilir bir yöntemdir.
  • Özellikle bacak ve sırt bölgesi gibi geniş alanlarda hızlı bir uygulamadır.
  • Toplamda 2 saat gibi bir sürede kıllardan kurtulmanızı sağlayan, ağrısız bir uygulamadır.
  • Ciltte alerji ve tahriş etkileri bulunmamaktadır.
  • Kıl dönmeleri ve batıklarda etkili bir uygulamadır.
  • Enfeksiyon ve hastalık riski bulunmamaktadır.

Yorumlar