Kudüs dahil umre turlarına talep artıyor

Kudüs bağlantılı umre turlarında, bir önceki yıla nazaran taleplar arttı, her geçen yıl daha da artacağı tahmin ediliyor

Google Haberlere Abone ol
Kudüs dahil umre turlarına talep artıyor
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Yılmaz, Kudüs bağlantılı umre turlarına önceki yıla nazaran talebin arttığını belirterek, "2014-2015 umre organizasyonunda 570 kişi, 2015-2016 umre organizasyonunda ise 716 kişi olmak üzere toplam bin 286 kişi Kudüs'ten umre ziyaretinden yararlanmıştır." dedi.

Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, umreye yönelişin en önemli nedenlerinden birinin hac için uygulanan kontenjan olduğunu söyledi.

Her yıl çok sınırlı sayıda kişinin hacca gidebilmesinin insanları umreye yönelttiğini ifade eden Yılmaz, "Ekonomik anlamda refah seviyesinin artması da o mübarek beldelerden feyz almak isteyenlerin, bu isteklerine ulaşma noktasında kolaylık sağlamıştır. Dolayısıyla manevi anlamda kulun iç dünyasında hissettiği eksikliği gidermek ve ruhunu doyurmak adına umre ziyaretlerini önemsediğini söyleyebiliriz." diye konuştu.

Talep üzerine organize edilen Kudüs bağlantılı umre turlarının henüz yeni olduğunu belirten Yılmaz, "Uygulamamızın yeni olması nedeniyle talep çok yüksek değil. Bir önceki yıla nazaran talebin arttığını ve her geçen yıl daha da artacağını öngörüyoruz. 2014-2015 umre organizasyonunda 570 kişi, 2015-2016 umre organizasyonunda ise 716 kişi olmak üzere toplam bin 286 kişi Kudüs'ten umre ziyaretinden yararlanmıştır." ifadelerini kullandı.

Bu ramazan ayı için şu anda 64 kişinin Kudüs bağlantılı umre ziyareti başvurusu yaptığını bildiren Yılmaz, şunları söyledi:

"Özellikle Mescid-i Aksa'nın ilk kıblemiz olması ve Kudüs'ün kadim geçmişi, o bölgede ziyaret edilecek dini mekanların zenginliği, pek çok ibretli olayların yaşanmış olması, insanların ziyaretlerine Kudüs'ten başlayarak oradaki tarihi ve manevi atmosferin harmanlanmasıyla vücut bulan bir halet-i ruhiyeyle ikinci kıblemiz Kabe'ye doğru yola çıkarak, umre ziyaretlerini yapmalarına vesile olmaktadır. Kudüs vesilesiyle Filistin işgali konusunda bir farkındalık oluşmaktadır."

Yılmaz, umre ziyaretine gidenlerin sayısının yılda yaklaşık 400 bin olduğunu sözlerine ekledi.

Yorumlar