Kaleşnikofları eritip kalem üretti

Dünyanın birçok ülkesinde iç savaşlarda en çok kullanılan kaleşnikof marka silahlar bir firma tarafından eritilip kalem yapıldı

Google Haberlere Abone ol
Kaleşnikofları eritip kalem üretti
Sonhaberler / Haber Merkezi

Dünya çapında lüks ve prestij sembolü olarak gösterilen kalem markası CROSS, her yıl onbinlerce kişinin yaşamını yitirdiği iç savaşlarda kullanılan AK-47 tipi Kalaşnikof tüfekleri eritip kalem haline getirdi.

‘Fonderie 47’ adı verilen kalemler aynı ada sahip olan kuruluşla işbirliği sonrasında ortaya çıktı. 2009’da Fonderie 47’yi kuran Amerikalı girişimci Peter Thum, Kongo’da 20 yılda 5 milyon kişinin hayatına mal olan iç savaşları sona erdirmek için dolaşımda olan AK-47 silahları toplamayı kendine görev edinmiş. Şimdiye kadar 50 bin silahı devre dışı barakan Fonderie 47, silahları toplayıp dökümhanede eriterek kalem, saat ve takı gibi lüks eşyalara dönüştürüyor. 

Bu yıl politikacı yazar Lord Edward Bulwer-Lytton’un ünlü özdeyişi “Kalem kılıçtan keskindir” sözünü slogan olarak benimseyen Cross da Fonderie 47 ile işbirliği yaptı. 23 ayar altın kaplama aksesuarlara sahip kalemin kapak kısmında imha edilen Kalaşnikof’un seri numarası da bulunuyor. Koleksiyonerlerin ve kalem tutkunlarının dikkatini fazlasıyla çekecek olan kalem ekim ayının ortasında Türkiye’de de satışa sunulacak.  

Yorumlar