İsveç'te “Maide-i Kur'an Programı“

Başkent Stockholm'de düzenlenen programda Kur'an-ı Kerim okundu, peygamber efendimizin hayatından kesitler sunuldu

Google Haberlere Abone ol
İsveç'te “Maide-i Kur'an Programı“
İsveç'in başkenti Stockholm'de "Alemlere Rahmet Hazreti Muhammed ve Maide-i Kur'an Programı" düzenlendi. İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) Teşkilatınca bir okulun konferans salonunda bu yıl 6'ncısı düzenlenen programa yaklaşık 500 kişi katıldı. Avrupa Kur'an-ı Kerim okuma birincisi Eyüp Şahin ve hafız Fatih Kaya, Kur'an-ı Kerim'den ayetler okudu. IGMG İsveç Teşkilatının Afrika ülkelerinde yaptığı yardımlar, sinevizyon eşliğinde gösterildi.
IGMG İsveç Tanıtım Başkanı Fatih Köker'in sunduğu programda ilahiyatçı yazar Ömer Döngeloğlu, Hazreti Muhammed'in hayatından kesitler sundu.

İSVEÇ MEDYASINA SİTEM

IGMG İsveç Bölge Başkanı Yavuz Selim Çelik, İsveç medyasının son günlerde kendilerine ırkçı ve faşist oldukları iftirasını attığını hatırlatarak, ''Bize, ırkçı ve faşist yakıştırması yapan medyaya Hazreti Muhammed'in Veda Hutbesi'ndeki söylemlerini hatırlatmak istiyorum.'' dedi.

Çelik, Hazreti Muhammed'in, "Ey insanlar, Arap'ın Acem'e, Acem'in Arap'a üstünlüğü yoktur. Siyahın beyaza, beyazın siyaha üstünlüğü yoktur. Üstünlük ancak takvadadır" şeklindeki sözlerini anımsatarak, ''Biz ırkçı kelimesini bile ağzımıza alırken utanıyoruz." ifadesini kullandı.

İsveç devlet radyosu EKOT'un da takip ettiği programda IGMG Genel Başkan Danışmanı Ramazan Uçar da İsveç basınını eleştirdi.

''Biz, 1400 yıl önce ırkçılığı reddeden bir dinin mensubuyuz." diyen Uçar, Kur'an-ı Kerim'in ilk emrinin ''Oku'' olduğunu, Hazreti Peygamber'in insanları okumaya, öğrenmeye teşvik ettiğini, her türlü ırkçılığı yasakladığını ve o günün şartları altında sınıf farkını ortadan kaldırdığını ve ezilenlere haklarını teslim ettiğini hatırlattı.

Yüz yıl önce Avrupa'da kadına miras hakkı tanınmazken, İslam dininin 1400 yıl önce kadına miras hakkı tanıdığına dikkati çeken Uçar, Milli Görüş'ün de bu çerçevede görev yaptığını ifade etti.
Uçar, ''İsveç basını bizi eleştirebilir, yaptığımız programları yerden yere vurabilir ama bize ırkçı, faşist yakıştırması yapması çok yanlış.'' dedi.

Eski İsveç Şehircilik ve İskan Bakanı Mehmet Kaplan, 3 hafta önce 3 Ekim 2014'ten bu yana sürdürdüğü görevinden istifa ettiğini açıklamıştı. İsveç medyasında son günlerde Kaplan'ın yanı sıra Türk sivil toplum kuruluşlarına ağır suçlamalar yapılmıştı.

Devlet televizyonu SVT ve Aftonbladet ve Expressen gazeteleri dahil olmak üzere İsveç medyasının önemli yayın organları, Kaplan'ın, IGMG tarafından düzenlenen "Maide-i Kur'an" etkinliğindeki fotoğrafını da "Kaplan, radikal İslamcıların programında" başlığıyla izleyicileri ve okurlarına yansıtmıştı.

Yorumlar