İşe bir saat erken gitmek istemeyenler dikkat!

Pazar günü öncesi güncellenmeyen işletim sistemleri nedeniyle akıllı telefon ve bilgisayarlar otomatik olarak bir saat ileri alınabilir. Otomatik saatlere uyanlar pazartesi günü işe bir saat erken gitmek zorunda kalabilir.

Google Haberlere Abone ol
İşe bir saat erken gitmek istemeyenler dikkat!
 Sonhaberler / Haber Merkezi

Hükümetin aldığı kararla bu yıl yaz saati uygulamasının devam edeceği belirtilmişti. Yaz saati uygulaması devam etmeseydi pazar günü saatler bir saat ileri alınacaktı. Ancak değişiklik yapılmadığı için 30 Ekim pazar gününe dikkat etmek gerekiyor.

Hürriyet'in haberine göre, bunun sebebi de akıllı telefonlar ve bilgisayarlar başta olmak üzere birçok cihazın otomatik saat ayarlara sahip olması. Güncellenmeyen işletim sistemleri ve yazılımlar yüzünden pazar günü saatiniz bir saat ileri alınmış olarak uyanabilirsiniz.

Güncelleme yapılmayan işletim sistemlerinde saat ayarı, ‘otomatik’ yerine ‘manuel veya elle’ olarak seçilmeli. Ancak riske atmamak için ise pazar günü televizyonlardaki saati kontrol etmekte fayda olacak. Windows işletim sistemli bilgisayar ve sunucularda ise güncellemelerin yapılması halinde ise saatler doğru ayarda korunacak.

Yorumlar