Hintyağı

Hint yağı, anavatanı Hindistan’dır.

Google Haberlere Abone ol
Hintyağı

Hint yağı, anavatanı Hindistan’dır. Akdeniz ikliminin hakim olduğu yerlerde yetişir. Hint yağı yüksek oranda omega 9 yağ asidi içerdiği için nemlendirici özelliği çoktur. Hint yağı düzenli olarak kullanıldığında birçok faydası görülür ve bilim adamları tarafından ispatlanmıştır. Hint yağı doymamış yağ asitleri ve antioksidanlar bakımından çok zengin bir bitkidir. Hint yağı kullandığımız birçok üründe kullanılmaktadır. Saç boyaları, şampuanlar, rujlar, sabun, plastik, mum ve mürekkepte hint yağı kullanılır. Hint yağı soğuk havalarda katılaşmadığından motor ve yarış arabaların da yağlayıcı olarak da kullanılır. Mutfak makasları ve bıçakları hint yağı ile arada yağlayarak daha uzun ömürlü kullanmanızı sağlayabilirsiniz.

Hint yağının faydaları

Hint yağı ve zeytinyağını birbirine karıştırarak saç derisine masaj yaparak yedirildiği zaman saçınız düzenli olarak uzar, kırıkları önler, saç da oluşabilecek kepek sorununu önler, saç derisin de oluşabilecek cilt hastalıklarını önler ve saçın sürekli nemli kalmasını sağlar.

Hint yağını 1 çay kaşığı içerek kolesterolü düşürür ve kabızlık sorunun çözmeye yardımcı olur.

Vücudunuz da mantar olan bölgelere masaj yaparak sürdüğünüz zaman hint yağının içinde bulunan risinoleik asit( anti mantar) özelliğinden dolayı mantarları yok etmeye yardımcıdır.

Hint yağını bir cezveye dökerek orta ateşte ısıtın ve tüm vücudunuza masaj yaparak sürün. Vücudunuzun daha parlak ve yumuşak olmasını sağlar.

Hint yağında bulunan E vitamini sayesin de sertleşen el ve tırnaklarda hint yağını masaj yaparak sabah ve akşam olmak üzere günde iki sefer sürün. Elleriniz yumuşayacaktır ve bakımlı görünmesini sağlayacaktır.

Tüm gün boyunca bilgisayarın başında veya televizyon başında kalıp yorulan gözlerinize hint yağı sürerek rahatlamasını sağlayabilirsiniz. Avucunuza hint yağını dökün ve çok hafif şekilde parmaklarınızla göz çevrenize masaj yapın. Hint yağının gözlerinizin içine gelmemesine önem gösterin. Hint yağı yanlışlıkla gözünüzün içine girerse bol suyla yıkayın.

Hint yağının bilinen bir zararı yoktur. Fakat hint yağını içerken çok fazla içmeyin 1 çay kaşığı kadar için. Fazla içerseniz hem midenizi yakarsınız hem de sağlığınıza zarar verebilirsiniz. Hint yağını yeni doğan bebeklere pişik olmaması için az bir miktarda sürebilirsiniz. Çocuğunuz da kabızlık varsa 1 çay kaşığı içirebilirsiniz. Hint yağı başta Hindistan olmak üzere dünyanın bir çok ülkesinde tıp dahil olmak üzere bir çok alan da kullanılmaktadır. Bilim adamlarının yaptığı araştırmalarda hint yağının bir çok hastalığa tedavi edilmesinde çok fazla faydası bulunduğu ispatlanmıştır.

 

 

 

 

 

Yorumlar