Hamidiye Camii değişik iç mimari ile ilgi topluyor

Kırşehir'in merkezinde bulunan Hamidiye Camii gökyüzü resmi ile süslenmiş iç mimari ile beğeni topluyor.

Google Haberlere Abone ol
Hamidiye Camii değişik iç mimari ile ilgi topluyor

Bu cami, güzel bir gökyüzü ile süslenmiş eşsiz tavan ve çimen gibi görünen halısı nedeniyle halkın ilgisini çekiyor; Hepsi Kuran'da bir ayetten esinlenlenerek yapılmış iç mimari görenlerin beğenisini topluyor.

İlk olarak 1910'larda Kırşehir'in Yenice Mahallesi'nde  Sultan Abdülhamid(II) Han tarafından yaptırılan cami zamanla çürümüş ve onarılmaz duruma gelmiştir; bu nedenle yıkılarak aynı yerde yeniden yaptırılmıştır.

Mescid içindeki sanatsal motifler bir Azerbaycan mimar tarafından çizilmiş ve boyanmıştır ve geçen yıl açıldığı günden beri görenlerin dikkatini çekiyor; kentin dört bir yanından insanları iç güzelliğini ve dualarını görmek için camiyi ziyarete geliyorlar.

Cami cemaatinden biri: "Ben burada dua ederken, cennet bahçelerinde dua ediyormuşum gibi hissediyorum" dedi .

Caminin İmamı Sefa Ekinci, "Bu camiye bir imam olarak atandığımda, bugüne kadar yapmış olduğu yeni projeyle ilgili gelişmeleri ve tarihiyle ilgili elinden geldiğince fazla bilgi toplamaya başladım. Ve Bakara suresinden esinlendik"

"Allah dünyayı sizin için bir dinlenme yeri yapmış, gökyüzünü gölgelik yapmış, gökyüzünden su indirmiş, meyvelerle birlikte meyve vermiştir" . 

Ekinci, "Mescidin zeminini hazırladık, boyamaya başladık ve suyun gökyüzünden düşmesine izin verdik, ayrıca mihrap namaz nişinin üzerinde bir şelale yerleştirdik ve duvarlarda her pencere paneli arasında ağaçlar boyandı. Ayetin ruhunu caminin tasarımında gerçekten yakalamaya çalıştık "dedi.

Yorumlar