Göz Makyajı Nasıl Yapılır

Göz makyajı nasıl yapılır, diye merak edenler yazımızı mutlaka okumalıdır. Bayanların güzelliğinde makyaj ne kadar önemliyse, ilk dikkat çeken yer gözlerdir.

Google Haberlere Abone ol
Göz Makyajı Nasıl Yapılır

Göz makyajı nasıl yapılır, diye merak edenler yazımızı mutlaka okumalıdır. Bayanların güzelliğinde makyaj ne kadar önemliyse, ilk dikkat çeken yer gözlerdir. Gözler ne kadar etkileyici olursa, toplumda o kadar dikkat çekerler. Bu yüzden makyajınızı yaparken gözler üzerinde yoğunlaşmalısınız. Yüzünüzün en dikkat çeken, can alıcı noktasına gereken özeni göstermelisiniz. Ten renginize ve saç renginize uygun tonları doğru seçmelisiniz. Etrafınızı etkileyecek bir göz makyajı nasıl yapılır şimdi hep birlikte inceleyelim. 

Göz makyajında dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir?

  • Dikkat edeceğiniz ilk şey renk seçimi olmalıdır. Bazı farlar göz renklerine göre farklı şekillerde görülebilir. Yanlış bir far rengi seçimi yapmak, bakışlarınızdaki anlamı, derinliği yok eder. Tavsiyemiz açık renk gözlere sahip iseniz, kahverengi, bronz tonları ve uçuk mavi tonlarını seçmenizdir. Koyu renk gözlüler ise, mor, yeşil, mavi ve gri tonları tercih edebilirler. Bu şekildeki bir uygulama gözlerinizi daha belirgin hale getirerek, dikkat çekmenize yarayacaktır. Göz renginizle aynı tonlarda farları kullanmamalısınız. Makyajınızın doğal görünmesini isterseniz toprak tonlarında göz farlarını ve kahverengi göz kalemini tercih etmelisiniz.
  • Cilt renginizde göz makyajını yapmanızda etkili olacaktır. Açık renk tenli olanlar bu konuda biraz daha şanslı. Çünkü her renk göz farını kullanabilirler. Koyu renk cilde sahip olanların açık renklerden ziyade koyu olanları tercih etmeleri daha uygun olacaktır.
  • Eyeliner sürme aşamasında öncelikle göz şeklinizi belirlemelisiniz. Göz yapınızı birbirine yakın olmayacak şekilde ve yuvarlak hatlar oluşturmayacak şekilde şekillendirmelisiniz. Eyeliner sürdükten sonra, çektiğiniz çizgiyi pamuk veya süngerle yumuşatmanız gerekir.
  • Kaşlarınızı bir kalem yardımıyla kalınlaştırmalı ve tüm dikkatlerin gözlerinizde olmasını sağlamalısınız.
  • Koyu renk far kullananlar, göz kalemini ince çekmelidir. Doğallık isteyenler kahverengi göz kalemi kullanmalıdır.
  • Kirpiklerinizi şekillendirip, ardından rimeli tatbik etmelisiniz. Kullandığınız rimelin daha ışıltılı görünmesini isterseniz, kirpiklerinizin uç tarafına mor veya lacivert tonları sürmelisiniz. Özellikle gece makyajında buna ihtiyaç duyabilirsiniz. Daha gür kirpiklere sahip olmak istediğinizde, rimelden önce kirpiklerinize pudra sürmelisiniz. Üç aydan fazla duran bir rimeli kullanmamanızı tavsiye ederiz. Böyle beklediğinde kullanılan rimel, istediğiniz etkiyi yapmayacaktır.

 

Göz makyajı nasıl yapılır?

  • Öncelikle göz farınızın daha fazla dayanması için altına makyaj altı kremi sürmelisiniz.
  • Göz kaleminizi kirpiklerin dip tarafına kadar çekin. Gözleriniz küçük veya aşağıya sarkık görünümdeyse, kalemle kirpiklerin altına kadar gitmeyin.
  • Kalemi çektikten sonra, ince uçlu olan bir sünger yardımıyla çektiğiniz çizgiyi biraz yumuşatın. Eyeliner uygulamasını da yapınız. 
  • Göz kapağınızın alt tarafına açık renk far, kenar ve göz kapağı kıvrımlarına koyu renk far sürünüz. Farlarınızı seçerken toz olanları tercih ederseniz, daha kalıcı olduklarını fark edebilirsiniz. Krem olanlar daha az dayanırlar. Göz kapağınızın en uç tarafına derinlik yaratmak için, en koyu rengi kullanmalısınız.
  • Rimeli sürmeden önce kirpiklerinizi taramalısınız. Bunu yaparsanız yapışmaları önlersiniz. Rimeliniz de sürdükten sonra mükemmel bir göz makyajını tamamlamış olacaksınız.

 

 

Yorumlar