Fenerbahçe Marşları

Fenerbahçe marşları taraftarının gönlünde yatan takımlarının özel günlerinde söyledikleri, duygularını kabartan marşlardır. Takımın klasik marşları olduğu kadar, özel günlerinde bestelenmiş olan marşları da bulunmaktadır.

Google Haberlere Abone ol
Fenerbahçe Marşları

Fenerbahçe marşları taraftarının gönlünde yatan takımlarının özel günlerinde söyledikleri, duygularını kabartan marşlardır. Takımın klasik marşları olduğu kadar, özel günlerinde bestelenmiş olan marşları da bulunmaktadır. Kuruluşu 1907 yılı olan Fenerbahçe'nin 1907 adlı marşı, Fenerbahçe marşı, 100. yıl marşı gibi bestelenmiş taraftarının gönlüne taht kurmuş olan marşları vardır. Taraftarların kendi hislerini dile getirdikleri diğer marşları da bulunmaktadır. Takımlarını özel maçlarda desteklemek isteyenler, bu marşları dile getirerek motivasyonu sağlamaktadır. Söylenen her marşın kulüp taraftarını coşturacak yönleri bulunmaktadır. Diğer kulüplerle sürekli olarak bir çekişme içerisinde olan taraftarlar, en güzel marşın kendilerine ait olmasını isterler. Söylenen marş hangi takıma aitse, hissettireceği duygu kendi taraftarına ait olacaktır. Gerek statlarda, gerek sosyal medya üzerinde taraftarlar arasında çekişme konusu olan marşların sözleri takımın kendi taraftarını coştururken, rakip takımların taraftarı için hiç te hoş karşılanmaz. Marşların tribünlerden söyleniş tarzı, taraftarın bunu sahaya yansıtmasında ki başarısını gösterecektir. Gerçek olan her takımın marşı, kendi taraftarına özel olacaktır. Fenerbahçe taraftarının  klasik ''Yaşa  Fenerbahçe'' marşı gönüllerde taht kurmuştur. Taraftarlar için, hem müziği, hem de sözleriyle unutulmaz olan bir efsanedir.

Fenerbahçe Marşı

Kalpleri fetheden renkler

Yaşa Fenerbahçe

Türk'ün kalbi sende atar.

Yaşa Fenerbahçe

 

Mazinde bir tarih yatar

Yaşa Fenerbahçe

Ne mutlu seni sevene

Yaşa Fenerbahçe

 

Cihatlar, Lefterler, Canlar, Fikretler

Hala sevilen birer abidedirler

Hiçbir kulüpte olmayan bu dostluk

Yıllar yılı hep şampiyon olduk

 

Maç yaparken sahada

Sarı Kanaryalar

Rakip takıma krampon toplatırlar

Sıkı dur defans Fener geliyor

Şut ve gol ağları deliyor

Görüldüğü gibi, gelenek haline gelmiş olan Fenerbahçe  Marşı, taraftarına hitap eden, takımını öven, rakiplerinin ondan korkmasını anlatan özelliklerine dikkat çeken bir yapıya sahiptir. Kuruluşundan bu yana takımın tarihine adını yazdırmış olan futbolcuları da yer vererek, unutulmadıklarını anlatan bir marş olarak dikkat çekmektedir. Taraftarsız bir takım düşünülemez. Bir takım oyuncuları ve taraftarıyla bir bütün haline gelmiştir. Taraftarın takımının marşlarıyla coşması, tribünden taraftarlar marşı söylerken oyuncuların coşması izlenmesi gereken görüntülerdir. Bu marşları söyleyen taraftarlar, kendilerini Fenerbahçeli gibi hissederler. Diğer takımlardan çok önce kendine marşlar besteleten Fenerbahçe, taraftarının desteğini unutmuyor. Kim ne derse desin, Fenerbahçe taraftarıyla var olduğunu biliyor. 1907 marşında da kuruluşunu, tarihini, takımlarıyla gurur duyduklarını en güzel şekilde hissettirmektedirler. Bu takımın taraftarı bu marşlarla coşmaya, coşturmaya hazırdır. Bu yüzden taraftarlarımızı tribünlere bekliyoruz. Maçın keyfi taraftarlarımızın söyleyeceği marşlarla çıkacaktır. Yaşa Fenerbahçe, Yaşa, Yaşa, Fener, Fenerbahçe!!

Yorumlar