Evde Vücut Geliştirme

Evde vücut geliştirme sadece yapılacak egzersiz hareketleriyle sağlanamaz. Vücudunuzun atletik bir yapıya sahip olabilmesi için, egzersizlerinizi doğru beslenme ve düzenli uyku ile desteklemelisiniz.

Google Haberlere Abone ol
Evde Vücut Geliştirme

Evde vücut geliştirme sadece yapılacak egzersiz hareketleriyle sağlanamaz. Vücudunuzun atletik bir yapıya sahip olabilmesi için, egzersizlerinizi doğru beslenme ve düzenli uyku ile desteklemelisiniz. Yeterince alınan protein ağırlıklı beslenme, stresten uzak durma, düzenli uyku ve yapacağınız egzersizler vücut geliştirme için, sizlerin önünü açacaktır. Evinizde bu çalışmaları yapabilmeyi sağlamak, uygun çalışma ortamlarının oluşturulması ile gerçekleşecektir. Koşullara uyduğunuz sürece, egzersizlerle amacınıza ulaşabilirsiniz. Şartlarınız bir spor salonuna gitmeye elverişli değilse, evde çalışma teknikleri ile sizlerde istediğiniz vücut yapısına sahip olabilirsiniz. Çalışmalarınızı uzun vadeye yayarak, daha kalıcı başarılar yakalayabilirsiniz. Evde yapacağınız çalışmalarda sizlere yardımcı olacak hareketlerin en önemlileri, şınav, barfiks, mekik ve dips olacaktır. Bunlar sayesinde oldukça kaslı vücudunuzla dikkat çekeceksiniz. Bunların yanında dambıl kullanarak, kaslarınıza istediğiniz gibi şekil verebilirsiniz.

Evde vücut geliştirme için yapılabilecek hareketler nelerdir?

Şınav: Çekilecek şınavlarda sırtınıza koyacağınız sırt çantası gibi bir yük baskı uygulayacağından sizlere daha faydalı olacaktır. Kollarınız ve ayak uçlarınızın üzerinde yüzüstü yere uzanarak, çekeceğiniz şınavlar fit bir vücut için faydalı olacaktır. Göğüs kasları başta olmak üzere birçok kasınızı çalıştırabilecek bu hareket, evde çalışanların kurtarıcısı olacaktır.
Kelebek hareketi: Dirseklerin arasına sıkıştırılacak bir yastık ile kelebek hareketini yapmalısınız. Pazu yapmak için bir kolunuzu kaldırırken diğer kolunuzu aşağıya doğru itmeniz gerekir.

Forward Lunge Long: Ayakta dik bir şekilde durarak, eller belde olmak şartıyla öne doğru bir adım atılır. Daha sonra aşağıya doğru esneyerek, dik konuma geçilir. Diğer ayakla da aynı çalışmayı tekrar etmeniz gerekir. Burada dikkat etmeniz gereken, dizinizin parmak ucunu geçmemesidir. Bu hareket sayesinde bacak kaslarınız istediğiniz şekle girecektir.

Biceps: Düz bir şekilde ayakta durarak, kollarınızı yanda tutunuz. Dambılları ellerinize alarak, kollarınızı vücudunuzun hizasından sadece dirsekleriniz yardımıyla kaldırın.

Rowing: Dizlerinizi hafifçe kırarak, öne doğru kamburunuzu çıkarmadan eğilin. Dambılları ellerinize alarak, birbirine paralel şekilde yere doğru sallayın. Vücudunuzu hiç hareket ettirmeden, kollarınızı karnınıza doğru çekin. 

Triceps: Oturarak ya  da ayakta durarak, sırtınızın dik olacağı bir pozisyon alınız. Dambıllarla birlikte kollarınızı sırayla yukarı kaldırıp, başınıza yaslayın. Daha sonra dambılları dirseğinizden alacağınız kuvvetle ensenize doğru indirip kaldırın.

Bench press: Düz olan bir yere uzanarak, kollarınızı 90  derecelik açıyla yanlara doğru açınız. Dirsekleriniz yere bakacak şekilde dambılları yukarıya doğru kaldırıp, indiriniz.

Barfiks: Evde uygun bir alan bularak barfiks çekmeniz, kol, karın ve sırt kaslarınızın gelişimine yardımcı olacaktır. Çalışmalarda uzmanlaştıkça tek elle çekeceğiniz barfiks daha da faydalı olacaktır.

Yorumlar