Etkileyici Göz Makyajı

Etkileyici göz makyajı, Gözlere uygulan makyaj kişinin ifadesini açığa çıkaran bir ayrıntıdır.

Google Haberlere Abone ol
Etkileyici Göz Makyajı

Etkileyici göz makyajı, Gözlere uygulan makyaj kişinin ifadesini açığa çıkaran bir ayrıntıdır. Doğru ve etkileyici bakışlara sahip olmak için göz makyajı yaparken hata yapmamaya özen gösterilmelidir. Günümüzde moda dünyasında ve günlük hayatta buğulu göz makyajı ön planda tutulmaktadır. Buğulu göz makyajı iddialı ve manalı bakışların açığa çıktığı bir göz makyajı türüdür. Bu makyaj ile bakışlar daha derin ve daha hacimli olur. Daha çok renkli ve ela gözlerde tercih edilse de siyah gözlerde de harika bakışlara neden olur.

Makyaj yaparken gözün tabanını doğru hazırlamak önemli bir ayrıntı olacaktır. Etkileyici göz makyajı için ilk olarak göz kapakları renksiz bir fondöten uygulanarak makyaja hazırlanmalıdır. Bu sayede tüm gün boyunca uygulanan farın akması da önlenecektir.

Makyajın tonu koyu olacaksa öncelikle, siyah göz kalemi kullanarak göz kapağının orta kısmından başlanarak gözün bittiği noktaya kadar kalın bir şekilde çekilmelidir.

Daha sonra far dağıtıcı aplikatör kullanarak göz kalemi yukarı doğru hafif bir şekilde dağıtılmalıdır. Anca bu işlem fazla abartıya kaçılmadan yapılmalıdır. Bu sayede buğulu ve etkileyici bir bakış yakalanacaktır.

Gözler için kullanılan kalem ile gözün iç ve alt kısmına belirgin olacak şekilde kalem çekilmelidir. Ardından koyu tonlarda bir far alt kirpik diplerine sürülmelidir. Bu sayede gözün altında bir bütünlük yakalanacaktır.

Daha sonra alt kirpik diplerine sürülen far göz kapaklarına uygulanmalıdır. Far, gözlerin dış kısmından başlayarak, kaşlara doğru ulaşmalıdır. Bakışların ne derece belirgin olması isteniyorsa farın yoğunluğu ona göre yapılmalıdır. Ancak yukarılara doğru çıkıldıkça makyajın doğallıktan uzaklaşacağı unutulmaması gereken bir ayrıntıdır.

Rimel kullanarak bakışlar belirginleştirilmelidir. Rimel kullanmadan önce kirpikleri kıvırmakta fayda vardır. Kıvrılan kirpiklere birkaç kat rimel sürülmelidir. Etkili göz makyajı için rimelin belirgin olması şarttır.

Yorumlar