Erkek Bebek Örgü Modelleri

Erkek bebek örgü modelleri özellikle kış ayları yaklaştığında erkek bebek sahibi annelerin özenle aradığı konular içerisinde yer almaktadır.

Google Haberlere Abone ol
Erkek Bebek Örgü Modelleri

Erkek bebek örgü modelleri özellikle kış ayları yaklaştığında erkek bebek sahibi annelerin özenle aradığı konular içerisinde yer almaktadır. Bebekler için ceketler, hırkalar, şapkalar, yelekler gibi giysiler farklı modellerde sunulmaktadır. Bebeklerinizin üşümemesi için, tercih ettiğiniz kışlık giysileri kendinizde yapabilirsiniz. Onları kendi el emeğinizle hazırlayacağınız giysilerle hem soğuktan koruyacak, hem de daha şık olmalarını sağlayacaksınız. Bizde sizlere bebekleriniz için hazırlayabileceğiniz giysilerden örnekler vermek isteriz. Öncelikle bir hırka ile başlayım. 5-6 aylık erkek bebeklere gidecek en güzel renk mavi olduğu için  hırkamızı mavi renk iple hazırlayalım. Daha sonra aynı ipimizle erkek bebekler için onları soğuktan koruyacak şapka hazırlayalım. Her şeyin küçüğü sevilir derler ya, işte bu örnekleri gördüğünüzde sizde aynı düşünceye sahip olacaksınız. Dışarıya çıktığınızda hırkasıyla takım bir şapka bebeğinizin oldukça şirin görünmesine sebep olacak.

Mavi renkli erkek bebek hırkası ve şapkası için malzemelerimiz

  • 400 gram mavi renkte yün
  • 4 numara şiş

Hırkamızın ve şapkanın yapımı

Hırkanın arkasını 81 ilmek atarak başlayalım. 6 sıra haraşo örerek etek kısmını bitirelim. 7. sırada 9 ilmek haraşo örüp, 1 ilmek dolayın 3 ilmeği kesin. 1 ilmek dolayarak 9 ilmek haraşo örün. Aynı şekilde devam ederek 81 ilmeği bitirin. Hırkanın arka sıralarını haraşo örün. 8. sıraya geldiğinizde 7 ilmek haraşo örün, 2 ilmek kesin, 1 dolayın, 3 ilmek kesin, 1 dolayın, 2 ilmek kesin, 7 ilmek haraşo örün. 9. sıraya geldiğinizde 9 ilmek haraşo örün, 1 dolayın, 3 ilmek kesin, 1 dolayın, 9 ilmek haraşo örerek aralarına delik ajuru yapıp devam edin. 6 sıra haraşo örüp, delik ajurların arasına yine ajur yaparak 48 sırayı tamamlayın. Kol kesintisine başlayacağınız bu aşamada ilk sırada 2 ilmek, sonraki sıralarda 1'er ilmek keserek, yaka kısmı 30 ilmek kalana kadar örgüye devam edin. Bu şekilde reglan kesim bir hırka sahibi olacağız. Hırkamızın ön kısımlarını 45'er ilmekle başlayın 6 sıra haraşo örerek, arkada uyguladığımız örneği uygulayın. 48'er sıra ördükten sonra kol kesimlerini arka kısımdaki gibi kesin. Önlerde yaka oyuntusunu unutmayın. Kolları da 45'er ilmekle başlayarak aynı örneği uygulayın. Yanlardan 6'şar ilmek arttırın. Kol oyuntusunda önce 2 ilmek, sonrasında 1'er ilmek keserek, 12 ilmek kalana kadar devam edin. Bitirdiğiniz ön, arka ve kolları dikebilirsiniz artık. Yaka kısmından 81 ilmek alarak, 11 sıra haraşo örün, 1 sıra ajur yaparak, 4 sıra haraşo ile yaka kısmını bitirin. Artık bebeğinizin hırkasını bitirdiniz. Kendi ellerinizle yaptığınız hırkayı bebeğinize giydirmek hoşunuza gidecektir.

Hırkamız bittiğine göre şapkamızın yapımına geçelim. Örgü şişimize 80 ilmek atarak, bir ters bir yüz lastik örün. Yaklaşık olarak örgünüz  25 cm uzunluğuna gelene kadar örgünüze devam edin. Sonra örgüyü keserek kapatın. Şapkanın tepesini büzerek, yanlarını dikin. Tepesine bir ponpon yaptığınızda mavi renkli şirin bir şapka olacak. Bebeğiniz güle güle giysin. 

Yorumlar