Erdoğan ve Bayraktar çifti sade bir nikah töreniyle dünya evine girdi FOTO VIDEO

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızı Sümeyye ile iş adamı Özdemir Bayraktar'ın oğlu Selçuk İstanbul'da düzenlenen sade bir nikah töreniyle dünya evine girdiler.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan ve Bayraktar çifti sade bir nikah töreniyle dünya evine girdi FOTO VIDEO

Türkiye'nin merakla beklediği nikah töreni bugün yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan, iş adamı Özdemir Bayraktar'ın oğlu Selçuk Bayraktar ile bugün İstanbul Küçükçekmece'de dünya evine girdi. Çiftin nikah şahitleri arasında ise 11. Cumhurbaşkanı Gül ile Başbakan Ahmet Davutoğlu da vardı. 

İstanbul Küçükçekmece'de e Yahya Kemal Beyatlı adını alan gösteri merkezinde gerçekleştirilen törende çiftin nikahını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş kıydı.



Çiftin şahitliklerini ise 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzzetbegoviç, Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, eski Lübnan Başbakanı Saad Hariri ve Arnavutluk Başbakanı Edi Rama yaptı.



Nikahın ardından aile cüzdanını Abdullah Gül takdim etti.

KUR'AN-I KERİM İLE BAŞLADI

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan, ardından nikah merasimine geçilen törene, bakanlar, yabancı devletlerin temsilcileri, büyükelçiler, belediye başkanları, sanatçılar ve iş adamlarının yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Törene çelenk, çiçek göndermek isteyen misafirlere, Mehmetçik, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme ve Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme vakıflarına bağış yapabileceklerinin söylendiği öğrenildi.



Tören öncesinde alınan yoğun güvenlik önlemleri dikkati çekti. Havadan polis helikopterinin güvenlik önlemi aldığı törene, misafirler belli bir noktaya kadar araçlarıyla geldi ve yaya olarak tören alanına geçti. Tören nedeniyle gösteri merkezine çıkan bazı yollar trafiğe kapatıldı.

BARKOVİZYON GÖSTERİSİ

Bu arada, nikah töreninde davetlilere, Sümeyye Erdoğan ile Selçuk Bayraktar'ın hayatlarını konu alan barkovizyon gösterisi sunuldu.

Sümeyye Erdoğan'ın babasıyla olan çocukluk fotoğrafları ve okul yıllarına ait detaylarla başlayan kısa filmde, Erdoğan'ın başörtüsü yasağı nedeniyle imam hatip eğitimini Trabzon Araklı'da tamamlamak zorunda bırakılışı da anlatılıyor.



Kısa filmde, başörtüsü yasağının 2013'te kaldırılmasının ardından Sümeyye Erdoğan ile Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk karşılaşmalarında geçen diyaloglar Ankara Milletvekili Aydın Ünal tarafından anlatılıyor. Ünal, şu ifadeleri kullanıyor:

"O gün babasıyla neler yaşadığını sormuştum. Babası eve geldiği zaman 'Çok şükür bir yasağı, bir zulmü daha kaldırdık. Hadi bir şükür namazı kılalım' demiş. Sümeyye Hanım, babasını yanaklarından öpmüş. Arkasından cemaatle namaz kıldıklarını, Yasin okuduklarını ve Erdoğan'ın uzun bir dua ettiğini anlatmıştı."



Indiana Üniversitesi'nde master, London Schools of Economics'te yüksek lisans yapan Sümeyye Erdoğan'ın binicilik sporuyla ilgilendiği, kemana karşı büyük bir ilgisi olduğu ve bungee jumping yaptığına da kısa filmde yer veriliyor.



Kısa filmde Sümeyye Erdoğan'ı, yakın arkadaşları röportajlarla anlatıyor. Filmde, Selçuk Bayraktar'ın lise yıllarından üniversite ve iş yaşamına kadar geçen süreçte insansız hava araçlarını (İHA) yapma hayali anlatılıyor. Projenin gerçekleştirilmesi sürecinde daha önce yayınlanmamış görüntüler de kısa filmde yer alıyor.



İTÜ Elektronik Mühendisliği bölümü mezunu olan Bayraktar, Amerika Upenn'de yüksek lisans, sonrasında ise Massachusetts Institute of Technology'de (MİT) doktora çalışması yapmıştı. Türkiye'ye döndükten sonra İHA'ların üretimine başlayan Bayraktar, milli ve özgün insansız hava aracını üretmişti.

CEM KARACA'NIN ŞARKISIYLA KARŞILAMA 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan ile Selçuk Bayraktar'ın nikah töreninde iki isim sahneye Cem Karaca'nın “bu son olsun” şarkısıyla çıktı.

1969 yılında Cem Karaca'nın Apaşlar'la birlikte seslendirdiği 45'likte yer alan şarkının sözleri Cem Karaca'nın o zamanlar evli olduğu Meriç Başaran'a, müzik ise Apaşlar gitaristi Mehmet Soyarslan'a ait. Cem Karaca ve Apaşlar birlikteliğinin son ürünlerinden biri. 

Cem Karaca'ya has bir sitem ve hüzünle dolu olan şarkı, yıllar sonra, Cem Karaca’ya saygı albümü olarak hazırlanan mutlaka yavrum albümünün kapanış parçası olarak gündeme gelmişti.

O ŞARKININ SÖZLERİ: 

Bugün sen çok gençsin yavrum
Hayat ümit neşe dolu
Mutlu günler vaad ediyor
Sana yıllar ömür boyu
Ne yalnızlık ne de yalan üzmesin seni
Doğarken ağladı insan bu son olsun bu son
Doğarken ağladı insan bu son olsun bu son

Yorumlar

HIHITABİ GERÇEKTEN ÇOK SADE Bİ DÜĞÜN TÖRENİ OLMUŞ ÇÜŞ YA ÇÜŞ SANA YA ÇÜÜÜÜÜÜŞŞŞŞŞ