Doktoru tehdit eden kişiye ibretlik ceza

İzmir'de acil servis doktorunu tehdit bir vatandaşa mahkeme tarafından ibretlik ceza verildi. Mahkeme, sanığa 5 gün boyunca bir hastanenin acil servisinde çalışma cezası verdi. Acil serviste çalışmaya başlayan sanık, sağlık çalışanlarının içinde bulunduğu durumu artık anlamaya başladığını, herkesin onları anlaması gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Doktoru tehdit eden kişiye ibretlik ceza

Sağlık çalışanları ile hasta ve hasta yakınları arasında sık sık yaşanan olaylardan biri de İzmir'de meydana geldi. Ancak İzmir'deki olaydan sonra mahkemeye intikal eden davada hakim, sanık durumundaki vatandaşı ibretlik bir ceza verdi. Mahkeme, sanık gence, hastanenin acil servisinde görevli doktoru tehdit ettiği gerekçesiyle hakkında başlatılan adli işlemler sonucunda bir başka hastanenin acil bölümünde 5 gün çalışma cezası verdi. Sağlık personeli olmayan, herhangi bir hastalığı bulunmayan, hasta yakını da olmayan Selman Demir, 5 iş günü boyunca 4 saat süreyle Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi'nin acil servisinde bulundu.

ÇAY SERVİSİ YAPTI

Servisteki banklarda oturup gelen hastaları, onlarla ilgilenen sağlık personelini gözlemleyen Demir, zaman zaman sağlık personeline çay servisi yaptı, girişte yer alan tekerlekli sandalyeleri düzenledi, bekleyen hasta yakınlarıyla sohbet etti, onlara yardımcı olmaya çalıştı. Hastanede hiçbir işi olmayan Demir'in 15.00 ila 19.00 saatleri arasında hastaneye gitmesinin nedeni ise 2015'te Karşıyaka Devlet Hastanesi'nin acil servisinde görevli doktorla yaşadığı tartışma ile hakkında açılan dava ve uzlaştırma çalışmaları sonucu aldığı ceza oldu.

Uzlaştırma tekliflerinden birinin para cezası, diğerinin ise bir hastanenin acil servisinde 5 gün çalışma olduğunu ifade eden Demir, şöyle konuştu: "Karşıyaka 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nin kararına itiraz ettim çünkü tehdit etmedim. Haklı olduğum için kararı bozup uzlaştırma sundular. Seçenekler arasında 4 bin lira para cezası vardı, ben hastanede çalışmayı tercih ettim. Hastaların isteklerini, psikolojilerini ve çalışanların yaşadıklarını da görmek istedim. 5 günlük bu sürede acilin bölümlerinde gözlem yapıyorum. Sağlık işlerine girmiyorum ama gelen hastalara yönlendirme konusunda yardımcı oluyorum, hemşirelere yardım ediyorum, çay servisi yapıyorum."

Sağlık çalışanlarını anlamak gerektiğine dikkati çeken Demir, şöyle konuştu: "Biz tek kişi olarak geliyoruz ama onlar 300-400 belki bin hastayla uğraşıyorlar. Herkesin birbirini anlaması gerekiyor. Bence her vatandaşın senede bir gün bu tarz yerlerde çalışması gerekiyor. Bu cezadan bir şey öğrendim insanların birbirini anlayışla karşılaması, daha acil durumdaki hastalara öncelik vermesi lazım. Bugün olsa tartışmazdım."

Yorumlar