Batmanlı Hülya aile geçimi için üniversite hayalinden vazeçti

Batman'da 11 kardeşinin geçimini sağlamak için üniversiteden hayalinden vazgeçerek devlet desteğiyle hayvancılığa başlayan Dizlek, ödülünü Emine Erdoğan'ın elinden almanın gururunu yaşıyor.

Google Haberlere Abone ol
Batmanlı Hülya aile geçimi için üniversite hayalinden vazeçti

Batman'da geçen yıl trafik kazası sonucu babasını kaybeden, annesi ve 11 kardeşinin geçimini sağlamak için üniversitede okuma hayalinden vazgeçerek devlet desteğiyle hayvancılık yapmaya başlayan Hülya Dizlek, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca layık görüldüğü "Örnek Çalışmalarla Farkındalık Yaratan Kadın Çiftçi" ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın elinden almanın gururunu yaşıyor.

Merkeze bağlı Güneşli köyü Belikli mezrasında yaşayan 24 yaşındaki Hülya Dizlek, geçen yıl trafik kazası sonucu babasını kaybetmesi sonucu annesi ve 11 kardeşinin geçimini sağlamak için üniversitede okuma hayalinden vazgeçerek devlet desteğiyle hayvancılık yapmaya başladı.

Dizlek, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca uygulanan Genç Çiftçi Projesi'nden faydalanmak için başvurarak, devletin hibe desteğiyle 30 bin lira değerinde 6 büyükbaş hayvan aldı. Annesinin de yardımıyla yetiştiricilik yapan Dizlek, hayvanların sütünden yaptığı peynir ve yoğurtları satarak ailesinin geçimini sağlıyor.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca 18 Ekim'de Ankara'da düzenlenen ve Türkiye'nin 16 ilinden 48 kadının katıldığı "Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor Programı" ödül törenine davet edilen Dizlek, "Örnek Çalışmalarla Farkındalık Yaratan Kadın Çiftçi" ödülü aldı.

Dizlek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın elinden ödülünü almanın gururunu yaşıyor. Dizlek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Batman Kız Meslek Lisesi mezunu olduğunu belirterek, hayalinin üniversiteyi okuyarak sosyal destek uzmanı olmak istediğini bildirdi.

Babasının vefatı nedeniyle hayallerini gerçekleştiremediğini dile getiren Dizlek, "İnşallah kardeşlerim hayallerimi gerçekleştirecek. Artık kardeşlerim hayalimi gerçekleştirsin istiyorum. Bu yüzden de onlar için ne gerekiyorsa yapacağım." ifadelerini kullandı.

Ödülünü almanın mutluluğunu yaşadığını anlatan Dizlek, şunları kaydetti: "Anadolu Ajansı'nın benimle ilgili yaptığı haber Bakanlığın dikkatini çekmiş ve Ankara'dan beni çağırdılar. Emine Erdoğan'ın elinden ödülümü aldım. Çok mutluyum. Bundan sonra daha iyi şeyler olacağına inanıyorum. Aldığım hayvanların sütüyle, yoğurduyla, peyniriyle kardeşlerimin ihtiyaçlarını gidermeye ve onları okutmaya çalışacağım. İmkan olursa ben de yarım kalan hayalimi gerçekleştirmek istiyorum."

Yorumlar