Baba

Baba kelimesi bir kız çocuğu olarak duyulduğunda akılda canlanan kahramandır. Babalar yeri geldiğinde kızabilen, yeri geldiğinde ise sizinle oynayarak ve gülerek sizi dünyanın en mutlu edebilen insandır.

Google Haberlere Abone ol
Baba

Baba kelimesi bir kız çocuğu olarak duyulduğunda akılda canlanan kahramandır. Babalar yeri geldiğinde kızabilen, yeri geldiğinde ise sizinle oynayarak ve gülerek sizi dünyanın en mutlu edebilen insandır. Bir baba hayata her zaman farklı gözle bakar. Evlatları için çalışıp çabalamak ve onları besleyip büyütmek zorunda olan kişidir. Bir baba için bu zorunluluktan da ileride canından öte bir duygudur. Baba çocuğu olan erkeklere denir. Fakat bir çocuğunun olmasıyla baba olunmuyor. O çocuğu ahlaklı, karakterli ve vatana millete temiz bir genç olarak yetiştirebilmek gerçek babalıktır. Bu makalemizde tanımlardan çok duyguya yer vereceğiz. Sebebi ise bir anne ya da baba kelimesinin geçtiği yerde sizce duygudan yoksun kalınabilir mi? Özellikle ben babamı 3 aylık bebekken kaybetmiş bir kız çocuğu olarak sizlere belki de bu makalede baba hakkında en anlamlı duyguları aktarabilirim.

Bir evin direği gibidir babalar. Babasız bir evin ocağının dumanı tütmez. Her zaman bir yanı eksiktir babasız çocuğun. Daha küçük yaşlarda baba sevgisinden mahrum kalmış bir çocuk hayatı boyunca ayakları üzerinde dik kalmak zorundadır. Küçükken parka annesiyle gitmek zorundadır ve diğer elini tutacak bir babası yoktur. Ancak karşıdan anne ve babasının ortasında ellerinden tutmuş bir çocuk geldiğinde o zaman yakar babasızlık acısı içini. Sınıfında arkadaşları baba hakkında yorumlar yaparken, öğretmeni annenizi ve babanızı tanıtın dediğinde çaresiz gözlerle bakakalan çocuktur. Baba sevgisine hasret kaldığı için tüm erkekleri babası gibi görüp seven kişidir. Babasının yerini annesiyle dolduran hayatının her döneminde bir şarkıda bile babası aklına gelen çocuktur. Bir genç kız düğününde babasının kurdelesini bağlayıp o evden onu yolcu etmesini ister. Ama babasız bir kız o evden boynu büyük gider.

Baba kısacık bir kelime ama herkesin hayatında kocaman yeri olan bir devdir. Kız çocuklarının idolü ve bir evin direğidir. Baba olmak zordur ve her baba evladı için yaşar. Babasız olmak ise daha zordur. Bu nedenle babalarınızın değerini bilmeli ve o mukaddes insana hayattaki en güzel değeri vermelisiniz. Sahip olduğunuz babanız sizin için canını bile verebilir.

Yorumlar