Ayak Bakımı

Bayanlar için kişisel bakım ve hijyen oldukça önemlidir. Bunların arasında ayak bakımı da oldukça önemlidir.

Google Haberlere Abone ol
Ayak Bakımı

Bayanlar için kişisel bakım ve hijyen oldukça önemlidir. Bunların arasında ayak bakımı da oldukça önemlidir. Kişinin bedenen tüm yükünü taşıyan ayakların bu bakıma oldukça ihtiyacı olduğu da bir gerçek. Hem güzellik hem de sağlık açısından oldukça önemli olan ayak bakımı hakkında gerekli olan tüm bilgileri bu yazımızda sizlere sunacağız.


Ayak Bakımı Nasıl Yapılır?
  • Ayak bakımı aşamasında en önemli nokta topuklar. Çünkü topuklara bakım yapılmazsa ve nemini kaybederse, topuklar çatlayabilir ve kuruyarak yaraların oluşmasına neden olabilir. Bu nedenle sizlere önerimiz geceleri yatmadan önce topuklarınıza bir nemlendirici sürerek ipek çorap giymeniz olacaktır.
  • Banyo esnasında topuklarınızı yumuşak uçlu bir fırça yardımıyla ovalayarak ya da ayak törpüsü kullanarak ölü derilerin çıkmasını sağlayabilirsiniz.
  • Banyo sonrasında ayak topuklarınıza nemlendirici krem kullanarak çorap giyebilirsiniz. Bu sayede ayaklarınızın yumuşamasını sağlayabilirsiniz. 
  • Eğer ayaklarınızda çatlaklar ve kurumadan dolayı oluşan yaralar varsa sık sık ayaklarınızı nemlendirmeye ve kapalı ayakkabı kullanıyorsanız sık sık çoraplarınızı değiştirmeye özen gösterin.
  • Ayaklarınızda tırnak batmasını önlemek amacıyla tırnaklarınızı düz kesmeye özen gösterin. Evinizde uygulayacağınız pedikür işlemi için banyo sonrasında ya da ayaklarınızı su ile yumuşattıktan sonra yapmayı deneyin.
Ayak Bakımı İçin Faydalı Ürünler Nelerdir? Ayak bakımı yapmak istiyorsanız ayaklarınız için kullanabileceğiniz faydalı ürünler hakkında bilgi edinmeniz gerekir. Bu ürünler şunlardır;
  • Peeling Taşı: Banyo sonrasında ayaklarınıza taşı hafif ıslatarak uygulayabilirsiniz. Peeling taşı ayaklarınızda oluşan nasırları ve sertleşmiş ayak derilerini yok etmeye faydalıdır.
  • Topuk Rendesi: Topuk rendesinin kalın kısmı ile nasır oluşan bölgeleri, diğer bölgeleri ise yumuşak kısmı ile törpüleyebilirsiniz. Topuk rendesi ile ayak bakımı uygulanması ayakların temizlenmesini sağlayarak, ayak derisini korumaya faydalıdır.
  • Boy Tabanlık: Boy tabanlık nemi hapsederek tazelik kazandırmaya yaramaktadır.
  • Ayak Bakım Yağı: Ayak bakım yağını ayaklarınız temiz ve kuru iken masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Bu sayede ayaklarınızın ihtiyacı olan nemi kazanmasını sağlayabilirsiniz.
  • Topuk Taşı: Ayak banyosundan sonra topuk taşını ayaklarınız ıslak iken uygulayarak nasır ve sertleşme oluşan bölgelerdeki ayak derilerini yok edebilirsiniz. 
  • Jel: Ayak vurmalarına karşı jeli ayaklarınızda ağrılı ve su toplamış bölgelere uygulayabilirsiniz. Bu sayede ayakkabınızın vurması nedeniyle oluşan ağrı ve su toplayan bölgelerin iyileşmesini sağlayabilirsiniz.
Evde Uygulayabileceğiniz Ayak Bakımı Önerileri
  • Ayaklarınızı ılık su ve sabun kullanarak iyice yıkayın. Havlu ile ayaklarınızı iyice kurulayın. Özellikle parmak aralarını da kurulamaya dikkat edin. Daha sonra ayağınıza masaj yaparak nemlendirici krem sürerek çorap giyin.
  • Ayaklarınız yorgun olduğunda çok fazla sızlayacak ve çok ağrı çekeceksiniz. Böyle zamanlarda birinin ayaklarınıza masaj yapmasını isteyin. Bu sayede ayaklarınızın dinlenmesini sağlayabilirsiniz.
Ayak Banyosu1 limon suyu1 çay kaşığı tarçın2 yemek kaşığı zeytinyağıyarım su bardağı sütyarım leğen su UygulamaYarıya kadar sıcak su ile doldurduğunuz leğenin içerisine bütün malzemeleri dökün. İyice karıştırdığınız leğende ayaklarınızı 15 dakika kadar bekletin. Daha sonra ayaklarınızı havlu ile iyice kurulayacak bir nemlendirici kullanıp yün çorap giyebilirsiniz. Bu sayede ayaklarınız yumuşayacak ve ayaklarınızdaki tüm ağrılar kaybolacaktır. Evinizde kolayca uygulayabileceğiniz ayak bakımı banyosu ile pürüzsüz ve sağlıklı ayaklara kavuşmuş olacaksınız.

 

Yorumlar