Alo Fetva Hattı yoğun ilgi görüyor

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açılan Alo Fetva Hattı gece 23.00'a kadar yoğun bir şekilde vatandaşlardan gelen sorulara cevap yetiştirmeye çalışıyor.

Google Haberlere Abone ol
Alo Fetva Hattı yoğun ilgi görüyor
Sonhaberler / Haber Merkezi 

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından faaliyete geçirilen Alo Fetva Hattı, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Özellikle Ramazan aylarında Alo Fetva Hattı'nı arayanların sayısında patlama yaşanıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı, son olarak birkaç yıl önce Ramazan ayında vatandaşların soru yağmuruna tuttuğu '190 Dini Danışma Çağrı Merkezi'nin (Alo Fetva Hattı) çalışma süresini gece 23.00'e kadar uzattı.

Başkanlık tarafından il müftülüklere gönderilen yazıda, '190 Dini Danışma Çağrı Merkezi'ndeki yoğunluğun Ramazan aylarında en az iki katına çıktığı belirtildi. Buna göre, bu hatta hizmet veren vaiz sayısı artırılarak mesai saatlerinin gece saat 23.00'e kadar uzatılması talimatı verildi. Yapılan düzenleme ile merkezde görev yapacak vaizler iki gruba ayrıldı. Birinci grup, 09.00 - 17.00 saatleri arasında gelen soruları yanıtlarken, ikinci grup ise 17.00-23.00 saatleri arasında vatandaşa yardımcı olacak.

Alo Fetva Hattı diğer adıyla 190 Dini Danışma Çağrı Merkezi'ndeki yoğunluk hakkında bilgi veren Bursa Müftüsü Mahmut Gündüz, günlük soru sayısının Ramazan öncesine göre çok fazla arttığını söyledi. Arama oranının zaman zaman üç katına çıktığına dikkat çeken Gündüz, en fazla arayanların ise genelde hastalar ile yaşlılar olduğunu ifade etti.

İSMAİLAĞA FETVA HATTI

Öte yandan, Diyanet'in yanısıra bazı cemaatlerin de Fetva Hattı açtığı öğrenildi. Bunlardan biri de İsmailağa Cemaati'nin açtığı Fetva Hattı oldu. Cemaatin açtığı hatla ilgili internet sitelerinde yer alan açıklamada şöyle deniliyor: Fıkıh alanında mütehassıs hocalarla bir çağrı merkezi sisteminde hizmet veren Fetva Heyetimiz, haftada 6 gün saat 13.00 ile 17.00 (kışın 12:00-16:30) saatleri arasında 0850 811 7777 numaralı telefon hatlarından soruları cevaplıyor. Fatva hattı üzerinden ayda 10.000(*)‘in üzerinde kişinin onbinleri aşan soruları cevaplanıyor.



Fetva vermenin mesuliyetini bilen hocalarımız gün içerisinde yüzlerce soruya cevap vererek halkımızı fıkhî olarak aydınlatmaktadırlar.

0850 811 7777 numaralı telefonlar ile bağlanabileceğiniz fetva hattımız, fıkhî güncel meselelerin yanı sıra her türlü ilmî sorularınızı da cevaplamaktadır. Uzman bir kadroya sahip fetva heyetimiz sizlere daha iyi hizmet vermek adına çalışmalarını daha ileriye taşıyarak, müşkil meselelerin çözümü için ilmî araştırmalar yapıp meseleleri sonuçlandırmayı da ihmal etmemektedirler.

Yorumlar