1 TL için öldürülen adamın ailesine 200TL verildi

İstanbul Sarıyer'de 1 TL'lik tuvalet ücretine karşılık 200 TL verdikten sonra çıkan kavgada hayatını kaybeden adamın ailesine mahkeme 200 TL verilmesine hükmetti

Google Haberlere Abone ol
1 TL için öldürülen adamın ailesine 200TL verildi

Sarıyer'deki Maslak Üçyol Camii'nin şadırvanında çalışan Fırat Karavil'in 1 liralık tuvalet ücreti nedeniyle çıkan tartışma sonucu başından vurularak öldürülmesi davası karara bağlandı. Sanık Selahattin İnci, "Haksız tahrik altında kasten öldürme" suçundan 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Kardeşi olan diğer sanık Mustafa İnci ise "Silahlı tehdit" suçundan ve ruhsatlı silahının suçta kullanılması nedeniyle toplam 2 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, olayın çıkmasına neden olan 1 liralık tuvalet ücreti karşılığında maktüle verilen 200 liranın da ölenin mirasçılarına iadesine karar verdi. İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Selahattin İnci getirilirken; tutuksuz sanık Mustafa İnci de hazır bulundu. Şikayetçiler, maktül Fırat Karavil'in annesi Emine Yılmaz ve ablaları Sevda Kaya ve Nuran Karavil katıldı. 
 
Karavil ailesinin avukatı Alpay Gülleoğlu, "1 lira ücret istenmesi ve karşılığında 200 lira verilmesinden sonra sanıklar ve yakınları toplu olarak maktüle saldırmışlardır. Maktülün kaçacak bir yeri yoktur. Kamera görüntülerinden anlaşılacağı üzere sanıklardan Mustafa elinde silahla gelmiş ve birçok kişi tarafından olay yerinden uzaklaştırılmak istenmişse de direnmiş ve güçlükle uzaklaştırılmıştır. Eğer kamera görüntüleri olmasaydı sanık Mustafa suçu üstlenecek ve yargılanan tek kişi olacaktı. Sanıklar art niyetli davranmışlardır. 1 lira ücretin istenmesini bahane ederek topluca maktüle saldırarak ölümüne neden olmuşlardır" diyerek sanıkların cezalandırılmasını talep etti. 
 
Heyet diğer sanık Mustafa İnci'ye ise "Silahlı tehdit" suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezası verdi. Ruhsatlı silahını taşıyıp suçta kullanması nedeniyle sanığa 10 ay hapis ve 500 lira adli para cezası veren heyet, kardeşi Selahattin İnci'nin suçunu üstlenmesi nedeniyle de 1 ay 7 gün hapis cezası verdi. Mahkeme heyeti, adli emanete alınan 200 lira paranın da ölenin mirasçılarına iadesine de hükmetti. 

Yorumlar