Yaz havası yerini yağışlara bırakacak | HARİTALI

Türkiye genelinde hava sıcaklıkları normalin çok üzerinde seyrediyor. Ankara'da kışın en sıcak günü yaşanıyor. Sıcaklıkların yarından itibaren yerini yağışlı havalara bırakması bekleniyor. Yağışla birlikte sıcaklıklar da düşecek.

Google Haberlere Abone ol
Yaz havası yerini yağışlara bırakacak | HARİTALI

Son Haberler Logo

Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Yurdun birçok kesiminde yaz sıcaklıkları yaşanıyor. Ancak yarından itibaren yağışlı havalar etkili olacak. 

Meteoroloji 1. Bölge Müdürü Ergün Güler, İstanbul'da bugün mevsim normallerinin 12 derece üzerinde seyreden sıcaklıkların yarından itibaren kuvvetli sağanakla 4 ila 8 derece azalacağını söyledi.

İl genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin yaklaşık 5 derece üzerinde seyrettiğini anlatan Güler, yağışların ise normallerden yüzde 10 ila 45 arasında fazla gerçekleştiğini dile getirdi. Güler, mart ayının da diğer yıllara oranla oldukça sıcakbaşladığını ifade ederek, "Martın sıcaklık ortalaması 11 derece. Bugünse hava sıcaklığı normallerin yaklaşık 12 derece üzerinde gerçekleşti. İstanbul genelinde hava parçalı bulutlu geçiyor. Sıcaklık da 21-26 derece arasında bulunuyor. Buna göre, kentteki en yüksek sıcaklıkları baz alırsak, Samandıra'da 26 derece, Çekmeköy'de 25 derece, Sarıyer, Kartal ve Pendik'te 24 derece, Şişli'de 23 derece, Üsküdar'da 22 derece ve Bakırköy'de 21 derece oldu" dedi.

İstanbul genelinde yeni bir hava dalgasının etkili olacağını kaydeden Güler, "Yarın bölgemiz, Orta Akdeniz üzerinden gelen serin hava ve sağanağın etkisine girecek. Kentte, yarından başlayarak, hafta sonuna kadar sıcaklıklar hissedilir derecede azalarak, 3 gün boyunca sağanak görülecek. Buna göre, yarın sabah saatlerinde İstanbul'da kuvvetli sağanak bekliyoruz. Hava sıcaklıkları da buna bağlı olarak 4 ila 8 derece azalarak, mevsim normallerinin 2 ila 5 derece üzerinde seyretmeye devam edecek" diye konuştu.

Güler, özellikle yarın ciddi yağış beklediklerini anlatarak, "Çarşamba günü İstanbul'da kuvvetli sağanak, hava sıcaklığının en düşük 9, en yüksek 16; perşembe, sağanak en düşük 8, en yüksek 13; cuma, yağmur, en düşük 8, en yüksek 15; cumartesi, çok bulutlu, en düşük 9, en yüksek 14 ve pazar ise parçalı bulutlu, en düşük 8, en yüksek 17 derece olacağını tahmin ediyoruz" ifadelerini kullandı.

EGE VE AKDENİZ'E TOZ AŞIMI UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun Ege ve Akdeniz bölgeleriyle İç Anadolu'nun güney ve doğusunda toz taşınımı beklendiğini duyurdu. Meteoroloji'nin açıklamasında toz taşınımı nedeniyle hava kalitesinin azalması ve görüş mesafesinde düşme gibi yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı uyarı yapıldı. Meteoroloji'den yapılan açıklama, şöyle:

"Kuzey Afrika üzerinden kuvvetli güney ve güneydoğulu rüzgarlarla birlikte bu akşam ve gece saatlerinde Kıyı Ege'de, yarın Ege ve Akdeniz ile İç Anadolu'nun güney ve doğusunda toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (hava kalitesinin azalma, görüşe mesafesinde düşme vb.) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

ÜLKE GENELİ

Yarından itibaren başlayarak batı bölgelerinde görülecek yağışların Çarşamba günü iç ve doğu bölgelerde de görülmesi bekleniyor. Ülke genelinde yağışların aralıklı olarak hafta sonuna kadar süreceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının kuzey ve iç kesimlerde artarak, ülke genelinde mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

Rüzgârın genellikle güney, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneybatısı ile Kıyı Ege'de yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

Bölgelerde hava:

Marmara: Parçalı ve az bulutlu, gece saatlerinde yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Az bulutlu ve açık, yer yer parçalı bulutlu, zamanla kıyı kesimlerinin çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde hava nasıl olacak?

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu 8/21

Ankara: Az bulutlu ve açık 6/23

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu 13/25

Adana: Az bulutlu ve açık 11/26

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 5/21

Batman: Az bulutlu ve açık 5/22

Van: Az bulutlu ve açık -2/10

Yorumlar