Türkiye beyaza büründü FOTO GALERİ

Türkiye'nin doğusu, kuzeyi ve güneyinde birçok kentte yoğun kar yağışı etkili oldu. Birçok şehirde kar hayatı olumsuz etkilerken, bazı şehirlerde ise kart postallık görüntüler ortaya çıktı

Google Haberlere Abone ol
Türkiye beyaza büründü FOTO GALERİ

Sonhaberler | Haber Merkezi

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 765 köy ve mahalle yolu ulaşıma kapandı.

Aralıklarla etkili olan kar yağışı ve tipi dolayısıyla trafikte aksamaların yaşandığı Erzurum'da, 423 mahalleye ulaşım sağlanamıyor.

Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri, kar küreme ve tuzlama çalışmasıyla kapalı yolları açmaya çalışıyor.

Ardahan'da kar yağışı ve tipi yaşamı olumsuz etkiliyor. Kentte, gece başlayan kar yağışı, sabah saatlerinde tipiye dönüştü.

İl genelinde 22 köy ile ulaşım sağlanmazken, yetkililer tipinin sürmesi durumunda kapalı köy yolu sayısının artabileceğini belirtti.

Karayolları 183. Şube Şefliğinden yapılan açıklamada, kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımda aksamaların meydana geldiği bildirildi.

Görüş mesafesinin önemli ölçüde düştüğü, buzlanmanın da tehlike oluşturduğu vurgulanan açıklamada, "Ardahan-Artvin ve Ardahan-Posof karayollarına şimdilik büyük araçların geçişine izin verilmiyor. Görüş mesafesi için tipinin dinmesi bekleniyor. Ayrıca mevcut yollarda buzlanma etkili." ifadelerine yer verildi.
 
Tunceli'de kent genlinde kar yağışı nedeniyle 120 köy yolunda ulaşım sağlanamadığı bildirildi.

Tunceli İl Özel İdare Genel Sekreteri Nazif Yıldırım, kent genelinde 3 gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle mücadele çalışmalarının aralıksız sürüdüğünü söyledi.
Kapalı köy yollarına rağmen, olumsuz bir durumun ortaya çıkmadığını belirten Yıldırım, şöyle konuştu:

"Kar yağışı nedeniyle kapanan ve ulaşım sağlayamadığımız köy yollarımızda karla mücadele çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Bazı ilçe merkezlerinde kar kalınlığı 40 santimi aşarken, yüksek kesimlerde 60 santimetreye ulaştığı ekiplerimiz tarafından bildiriliyor. 8 karla mücadele ekibimiz önceliği grup köy yolları olmak üzere çalışma yürütüyor. Kapalı olan köy yollarımızın tamamını hafta sonu önemli bir aksilik olmaz ise açmayı planlıyoruz."

Ağrı'da etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle 200 köy yolu ulaşıma kapandı.

Karayolları ve İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri, kapanan yolların ulaşıma açılması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Erzurum'dan Ağrı'ya giden Ghader Taghızadeh (26) yönetimindeki İran plakalı TIR, Eleşkirt ilçesi Esentepe Mahallesi yakınlarında sürücüsünün buzlanma nedeniyle direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu elektrik direğine çarptı.

Kaza nedeniyle Erzurum yönünden gelen araçlar uzun kuyruklar oluşturdu. Yaklaşık bir saat kapalı kalan yol, aracın çekilmesiyle tekrar ulaşıma açıldı.

Bolu'da etkili olan kar yağışı dolayısıyla, kar kalınlığı kent merkezinde 5, Kartalkaya'da 60, Abant'ta 35, Gölcük'te 30 ve Yedigöller'de 40 santimetre ölçüldü.

Kent genelinde dün gece başlayan kar yağışı aralıklarla etkisini sürdürüyor.

Kar kalınlığı kent merkezinde 5, kış turizm merkezlerinden biri olan Kartalkaya'da 60, doğal güzellikleriyle ünlü Abant'ta 35, Gölcük'te 30 ve Yedigöller'de 40 santimetreye ulaştı.

Hafta sonu tatili için Abant'a gelen tatilciler tatillerinin keyfini, göl çevresinde bulunan piknik alanlarında piknik yaparak, faytona ve ata binerek, yürüş yaparak çıkardı.

Tatil için Eskişehir'den 90 kişilik bir gurupla gelen tatilciler, Abant'a ilk defa geldiklerin, gördükleri manzara karşısında büyülendiklerini belirtti.

Gölcük Tabiat Parkı'nda ise tatilciler, göl çevresinde yürüyüş yaparak, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yağan karla kar kalınlığının 60 santimetreye ulaştığı Kartalkaya Kayak Merkezi'nde bulunan otellerde yapay kay üretme sistemiyle kar oluşturulmaya başlandı. Kayak merkezinde sezonun 9 Aralık Cuma günü açılacağı belirtildi.

Yorumlar