Meteorolojiden uyarı: Toz geliyor

Meteorolojiden yarın sabah ilk saatlerden itibaren Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısında toz taşınımı beklendiği duyuruldu.

Google Haberlere Abone ol
Meteorolojiden uyarı: Toz geliyor

Meteorolojiden yurdun batı bölgelerinde toz taşınımı beklendiği duyuruldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Kuzey Afrika kaynaklı toz oluşumunun kuvvetli hava akımları ile taşınarak yarın (pazartesi) sabah ilk saatlerden itibaren Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ve Batı Karadeniz'de gece saatlerine kadar etkili olması bekleniyor.

Ayrıca yaşanabilecek olumsuzluklara (hava kalitesinde düşme, görüş mesafesinde azalma ve ulaşımda aksamalar) karşı da uyarı yapıldı.

Antalya için toz taşınımı uyarısı

Meteorolojiden, Kuzey Afrika kaynaklı toz oluşumunun kuvvetli hava akımıyla Antalya geneline taşınacağı uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji 4'üncü Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kuzey Afrika kaynaklı toz oluşumunun kuvvetli hava akımları ile taşınarak, yarın sabahtan itibaren Antalya genelinde gece saatlerine kadar etkili olması bekleniyor.

Hava kalitesinde düşme, görüş mesafesinde azalma ve ulaşımda yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi.

Yorumlar