Meteorolojiden İstanbul ve 16 ile yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün açıkladığı hava durumu tahminlerine göre, İstanbul ve 16 ile kuvvetli ve sağanak yağış uyarısı yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Meteorolojiden İstanbul ve 16 ile yağış uyarısı

Meteoroloji hava durumu tahminlerini açıkladı. İstanbul hava durumu tahminlerine göre bu sabah saatleri ile gece saatlerinde sağanak yağışlı geçecek. 

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Bingöl, Muş, Bitlis, Kırklareli, Tekirdağ, Manisa, Aydın ve Muğlaçevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların, Antalya'nın doğusu, Hatay'ın kıyı ilçeleri ve Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m2), Mersin, Adana, Osmaniye ve Kahramanmaraş'ın batısında kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m2), Tunceli, Erzincan ve Bingöl çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.

Sıcaklıklar 8 dereceye kadar azalacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının batı kesimlerde 4 ila 8 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın, genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Doğu Anadolu ile zamanla Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetli (30-60 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

Yorumlar