Meteoroloji uyardı ama İstanbullular dinlemedi

Meteorolojinin günlerdir uyarısını yaptığı kar yağışının bu akşam etkili olması bekleniyor. Günler öncesinden uyarı yapılmasına rağmen İstanbullular bugün yine araçlarıyla trafiğe çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Meteoroloji uyardı ama İstanbullular dinlemedi

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Meteoroloji ve AKOM tarafından yapılan bütün uyarılara rağmen İstanbullular yine de araçlarıyla trafiğe çıktı. Sabah saatlerinde İstanbul trafiğindeki yoğunluk diğer günleri aratmayacak nitelikteydi. Meteorolojik uyarıların isabet etmesi halinde akşam saatlerinde yoğun şekilde kar yağışı bekleniyor. Bu durumda daha önce yaşanan trafik keşmekeşi yeniden yaşanacak.  Sabah saatlerinde İstanbul'da trafik yoğunluğu yüzde 60'ın üzerindeydi. İşte son durum: 

Meteorolojik verilere göre, İstanbul genelinde bugün öğle saatlerinden itibaren kar yağışı etkili olacak. Meteoroloji İstanbul Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, kar yağışının şehir genelinde etkili olması bekleniyor. Kar yağışıylabirlikte  hava sıcaklığının yaklaşık 7 derece düşmesi bekleniyor. Çarşamba günü öğle saatlerinden itibaren karla karışık yağmur şeklinde başlayacak olan kar yağışı gecenin ilk saatlerinden itibaren tüm şehri etkisi altına alacak.

Öte yandan, Çarşamba günü hızı saatte 60 kilometreye kadar ulaşan kuvvetli poyraz bekleniyor. İstanbul genelinde Perşembe, Cuma ve Cumartesi günleri de aralıklarla yağması beklenen kar yağışı şehrin kuzey ve yüksek kesimlerinde 15, sahil kesimlerinde ise 5-10 santimetre arasında bir kalınlığa ulaşacak.      

AKOM ALARM DURUMUNA GEÇTİ

Ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi Müdürlüğü (AKOM) de meteorolojiden alınan ihbar doğrultusunda bugün saat 13.00'ten itibaren kent genelinde beklenen kar yağışına hazırlıklı olacak. Bu kapsamda AKOM, 7 bin personel ve bin 347 aracın katılacağı tüm birimleri ile görev yapacak. Pazar günü şehri terk etmesi beklenen kar yağışının, bu ayın ilk haftasında İstanbul'u etkisi altına alan yoğun kar yağışı gibi olması beklenmiyor.      

Yorumlar