Meteoroloji'den İstanbul için uyarı

Meteoroloji başta Marmara ve Karadeniz olmak üzere tüm yurtta kuvvetli yağış uyarısı yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Meteoroloji'den İstanbul için uyarı
İstanbul'da bugün hava parçalı ve çok bulutlu, 17 derece olacak. Sabah saatlerinde yerel olarak sağanak yağış bekleniyor. 

Ülke genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Kütahya, Afyonkarahisar, Bingöl, Muş ve Ağrı çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların genellikle sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak, Batı Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile akşam saatlerinden sonra Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevreleri ile öğle saatlerinden sonra Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

SICAKLIKLAR DÜŞÜYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı kuzey, iç ve batı kesimlerde hissedilir derecede azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgarın, ülkemizin kuzey ve batı kesimlerinde kuzeyli, iç ve doğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.
Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak yağışlı 13
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yerel olarak sağanak yağışlı 17
İzmir: Parçalı ve az bulutlu 23
Adana: Parçalı ve az bulutlu 29
Antalya: Parçalı ve az bulutlu 27
Samsun: Parçalı çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı 14
Trabzon: Parçalı çok bulutlu, zamanla aralıklı sağanak yağışlı (Yağışların öğle saatlerinden sonra yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.) 17
Erzurum: Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar yağışlı 17
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 29

Yorumlar