Meteoroloji'den akşam saatleri için uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan son bilgilere göre, gece saatlerinden itibaren sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak geliyor.

Google Haberlere Abone ol
Meteoroloji'den akşam saatleri için uyarı
Meteorolojiden gelen son hava durumu tahminlerine göre akşam saatlerinde yağış bekleniyor. Yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Anadolu’nun doğusu, Edirne ve Çanakkale ile öğleden sonra afyonkarahisar ve Isparta çevrelerinin, akşam ve gece saatlerinde iseMarmara'nın batısı ve Kuzey Ege kıyılarının aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; gece saatlerinde Edirne ve Çanakkale çevreleri ile Balıkesir'in batı kıyı ilçelerinde ve İzmir'in kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının yurt genelinde artarak mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Rüzgar, batı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu, iç ve güney kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetlice (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 25
İstanbul: Parçalı yer yer çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 18
İzmir: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların; gece saatlerinde kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor) 23
Bursa: Parçalı yer yer çok bulutlu 23
Adana: Parçalı bulutlu 30
Antalya: Parçalı bulutlu 25
Samsun: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 17
Trabzon: Parçalı bulutlu 18
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 17
Diyarbakır: Parçalı yer yer çok bulutlu 27

Yorumlar