Meteoroloji de uyardı: Asitli yağmur geliyor

DAEŞ'in Musul'daki yangınları nedeniyle Güneydoğu'yu tehdit eden 'asitli gaz bulutları' konusunda Meteoroloji'den de uyarı geldi

Google Haberlere Abone ol
Meteoroloji de uyardı: Asitli yağmur geliyor
Sonhaberler / Haber Merkezi

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden, Musul'un güneyinde bulunan kükürt üretim tesislerinin ateşe verilmesi sonucu oluşan zehirli gazların Türkiye'yi etkileyeceği iddialarına ilişkin "Bu gece saat 24.00'ten sonra tekrar başlaması beklenen yağışın, atmosferde bulunan bu gazı ilk etapta yere indirme ihtimali söz konusudur. Daha sonra ise rüzgar döneceği için yarın gündüz saatlerinde bölgeden ülkemiz üzerine gaz taşınımı ve asit yağmuru riski beklenmemektedir." açıklaması yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, olayla ilgili yapılan meteorolojik değerlendirmede bölgede dün görülen yağışların gece kesildiği ve bugün bölgede güney ve güneybatı yönlerden rüzgar beklenmekle birlikte yağış tahmin edilmediği bildirildi.

Açıklamada, "Bölgedeki kirletici konsantrasyonu konusunda yeterli bilgiye sahip olunmadığından taşınım konusunda net bir kanaate ulaşmak zordur. Ancak meteorolojik şartlar göz önüne alınarak bugün bölgede güneyli rüzgar akışlarına yağış eşlik etmesi beklenmediğinden asit yağmuru riskinin oldukça zayıf olduğu değerlendirilmektedir." ifadelerine yer verildi.

Yarından itibaren, bölgenin tekrar yağışlı bir havanın etkisine gireceğinin tahmin edildiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yağışla birlikte bölgedeki rüzgar akışlarının zamanla kuzey yönlere dönmesi beklendiğinden asit yağmuru riski zayıftır. Uydu görüntüleri analizlerinde bugün, güneyli hava akımları ile ülkemizin güneydoğu kesimleri üzerine etkisini azaltarak ve düşük miktarda gaz taşınımı olduğu görülmektedir. Bu gece 24.00'ten sonra tekrar başlaması beklenen yağışın atmosferde bulunan bu gazı ilk etapta yere indirme ihtimali söz konusudur. Daha sonra ise rüzgar döneceği için yarın gündüz saatlerinde bölgeden ülkemiz üzerine gaz taşınımı ve asit yağmuru riski beklenmemektedir."

Yorumlar