Marmara'da beklenen yağışlar başladı

Türkiye'de son bir haftada aşırı derecede artış gösteren sıcaklıklar Marmara Bölgesi'nde yerini yağışlı havalara bıraktı. Gece yarısından itiraberen Marmara Bölgesi'nin doğu kesimlerinde yağış etkili olmaya başladı. Yalova ve Bolu'da etkili olan yağış sonrası sis etkili oldu.

Google Haberlere Abone ol
Marmara'da beklenen yağışlar başladı

Sonhaberler | Haber Merkezi

Yurdun büyük bir bölümünü etkisi altına alan kavurucu sıcaklar Bolu Dağında yerini yağmura bıraktı. Hava sıcaklığının bir anda düştüğü Bolu Dağında sis oluştu. Sis nedeniyle görüş mesafesi yer yer 20 metreye kadar düştü. Türke’yenin en önemli geçiş güzergahlarından olan Bolu dağında sis hakim oluyor. Sabah saatlerinde başlayan yağış ile birlikte hava sıcaklığı düşerken yereni sise bıraktı. Sürücülerin yavaş seyrettiği yolda zaman zaman görüş mesafesi 20 metreye kadar düştü.

YALOVA'DA KUVVETLİ YAĞIŞ ETKİLİ OLDU

Yalova'da etkili olan şiddetli yağış nedeniyle bazı evlerin alt katlarını su bastı, çoğu çiçek yetiştirilen seralar ise su altında kaldı. Sabah saatlerinde başlayan yağış, Yalova'nın Çınarcık ilçesinde etkili oldu. 

İlçeye bağlı Koru beldesinde, yatağında ıslah çalışmaları süren derede taşkın oluştu. Önemli bölümü kesme çiçek olmak üzere birçok sera ile bazı binaların alt katları su altında kaldı. Bazı evlerin giriş katından çıkamayan vatandaşlar, itfaiye ve AFAD ekipleri tarafından kurtarıldı.

Taşkın nedeniyle Koru-Çınarcık yolu ulaşıma kapandı. Ulaşım alternatif yoldan sağlanıyor. 

Bölgeye gelen Vali Tuğba Yılmaz, AFAD yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı. 

Yılmaz, olayın henüz çok sıcak olduğunu belirterek, "Gerekli incelemeleri başlattık. Taşkının yağmurdan mı derenin yanlış ıslahından mı olduğunu tespit edeceğiz, gereken neyse yapacağız." dedi.

YAĞIŞLAR YARINDAN SONRA DOĞRU KARADENİZ'E KAYIYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre Marmara Bölgesi'nde bugün ve yarın etkili olması beklenen kuvvetli yağışlar Perşembe gününden itibaren Doğu Karadeniz'de kendisini hissettirecek. İşte Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün hava tahmin haritaları: 

Yorumlar