Kar, Doğu'da yolları kapattı

Kar ve fırtına nedeniyle Van'da 4 mahallenin yolu kapanırken, Van-Bahçesaray karayolunda ulaşım güçlükle sağlanıyor

Google Haberlere Abone ol
Kar, Doğu'da yolları kapattı

Doğu Anadolu Bölgesinde etkili olan kar nedeniyle Van'da 4 mahallenin yolu ulaşıma kapandı.

Alınan bilgiye göre, Bahçesaray ve Başkale ilçelerinde etkili olan kar, vatandaşlara zor anlar yaşatırken, yüksek kesimlerde de ulaşım güçlükle sağlandı.

Van Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Bahçesaray'da 3, Başkale'de de bir mahalleye ulaşımın sağlanamadığı belirtti. Başkale, Çaldıran, Bahçesaray, Çatak'ta yoğun kar ve tipinin etkili olduğu bildirildi.

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada Van, Bitlis, Muş ve Hakkari'de havanın çok bulutlu ve bazı bölgelerde yoğun kar yağışlı olmasının beklendiği ifade edilerek "Hava sıcaklığında 3-6 derece arasında düşüş beklenmektedir. Yağışların Muş, Bitlis, Hakkari ve Van'ın güneyindeki ilçelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Rüzgarın güney ve doğu bölgelerinden hafif, zaman zaman orta şiddette olması tahmin edilmektedir" bilgisine yer verildi.

Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü Şube Şefi Fahri Korkmaz, yoğun fırtına ve tipi nedeniyle Van-Bahçesaray karayolunda ulaşımın güçlükle sağlandığını kaydetti.

Ekiplerin çalışmaya devam ettiğini belirten Korkmaz, "Şu anda bölgede çok şiddetli fırtına ve tipi hakim. Böyle devam etmesi durumunda öğleden sonra yolu trafiğe kapatmayı planlıyoruz. Ekiplerimizden haber bekliyoruz. Onlardan gelecek bilgiler doğrultusunda karar vereceğiz." dedi.

Van-Hakkari karayolundaki 2 bin 225 rakımlı Kurubaş Geçidi'nde de olumsuz hava koşulları trafiğin aksamasına neden oldu.

Muş'ta da etkili olan kar hayatı olumsuz etkiledi. Kentte, vatandaşlar kar yağışına hazırlıksız yakalanırken, yüksek kesimlerdeki kar kalınlığının 15 santimetreye ulaştığı bildirildi.

Bitlis'in Hizan ilçesi de etkili olan kar nedeniyle beyaza büründü. Güne karla uyanan vatandaşlar, ev ve iş yerlerinin önünde ve araçlarının üzerinde biriken karları temizledi.

Yorumlar