İstanbul için uyarı üstüne uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul için fırtına uyarısında bulundu. İBB Başkanı Topbaş da vatandaşları uyararak Meteorolojik uyarının dikkate alınmasını istedi.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul için uyarı üstüne uyarı

Sonhaberler | Haber Merkezi 

İstanbul'a şiddetli fırtına bekleniyor. Hem Meteorolojiden hem İBB Başkanı Kadir Topbaş'tan uyarı geldi. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan Marmara Denizi’nde fırtına uyarısı ile ilgili konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Büyükşehir Belediyesi olarak teyakkuz durumundayız. AKOM bu konu ile ilgili hazırlıklarını yaptı, çalışmalarını sürdürmekte. Vatandaşlarımız da hassasiyet gösterirse beraberce bu meteorolojik olayı sağlıklı bir şekilde geçirebiliriz" dedi. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da İstanbullulara fırtına uyarısında bulundu. 

Fırtına için İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve AKOM’un önlemler aldığını belirten Başkan Topbaş, "Öğleden sonra itibariyle Marmara Denizi’nde bir fırtına beklenmekte. Bunları tabi ki büyük ölçekli bir meteorolojik hareket olduğu için bilgilendirilmesi gerekiyor. Buna göre günlük yaşamımızı düzenlememiz, uyarılara dikkat etmemiz gerekiyor. Rüzgarın saatte 75 kilometre hıza erişebileceğinden bahsediyor. Çarşamba günü yani 30 Ağustos’un ilk saatlerinden itibaren etkisini azaltacak. Bugün itibari ile gece yarısına kadar sürecek bir fırtına ile karşı karşıya İstanbul. Dikkat etmek gerekiyor. Büyükşehir Belediyesi olarak teyakkuz durumundayız. AKOM bu konu ile ilgili hazırlıklarını yaptı, çalışmalarını sürdürmekte. Vatandaşlarımızda hassasiyet gösterirse beraberce bu meteorolojik olayı sağlıklı bir şekilde geçirebiliriz“ dedi.

Yorumlar